Σοκαριστικό βίντεο για βασανιστήρια σε ζώα στην Αίγυπτο προκαλεί αντιδράσεις

Σοκαριστικό βίντεο για βασανιστήρια σε ζώα στην Αίγυπτο προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
1

Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές της Αιγύπτου μετά από ένα βίντεο που αποκάλυψε την κλίμακα κακοποίησης ζώων σε ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα.

Η oργάνωση Peta δήλωσε πως ελέγχονται πλάνα που τραβήχτηκαν σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και το Λούξορ.

Στα βίντεο, άλογα αναγκάζονται να περπατούν σε υψηλές θερμοκρασίες με ανοιχτές πληγές και καμήλες δέχονται απανωτά χτυπήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν επίσης ότι οι καμήλες δέχονται βίαια χτυπήματα στην Αγορά Camel Birqash προτού πωληθούν στην τουριστική βιομηχανία.

Η ΡΕΤΑ ζητεί τώρα απαγόρευση της χρήσης ζώων για εργασίες σε τουριστικές τοποθεσίες της χώρας.

Μιλώντας σήμερα, ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα βίντεο δείχνουν ότι οι χειριστές στη Γκίζα χτύπησαν βίαια ένα άλογο που είχε καταρρεύσει  ενώ έσερνε μια άμαξα. Τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση, αλλά συνέχισαν να το χτυπάνε μέχρι να συνεχίσει».

«Πολλά άλογα που χρησιμοποιούσαν για βόλτες στη Γκίζα και το Λούξορ είχαν πληγές και αναγκάστηκαν να περιμένουν στον καυτό ήλιο για τον επόμενο πελάτη που πληρώνει. Τα ζώα μένουν για ώρες χωρίς φαγητό, νερό ή πρόσβαση στη σκιά», αναφέρει μια μαρτυρία.

«Πολλά από τα κεφάλια των ζώων ήταν ματωμένα και μια καμήλα έβγαζε αφρούς από το στόμα», λέει η οργάνωση για την αγορά με τις καμήλες.

Η διευθύντρια της PETA, Elisa Allen, πρόσθεσε: «Είναι μάλλον απογοητευτικό το γεγονός ότι τα εξαντλημένα, βασανισμένα ζώα στην Αίγυπτο, ξυλοκοπούνται για να κάνουν ατελείωτες βόλτες στη ζέστη και καταρρέουν».

Η Peta καλεί το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού να βρει καταφύγιο για αυτά τα κακοποιημένα ζώα και να αντικατασταθούν οι μετακινήσεις με άμαξες, με σύγχρονα οχήματα, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να εκτιμήσουν την πλούσια ιστορία της χώρας χωρίς να υποστηρίζουν τη σκληρότητα των ζώων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ