Σόιμπλε: Η Μέρκελ πήρε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή

Σόιμπλε: Η Μέρκελ πήρε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή Facebook Twitter
0

«Η Μέρκελ πήρε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή» τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την απόφαση της καγκελαρίου να αποχωρήσει από την αρχηγία του CDU και κατ' επέκταση από την ηγεσία της κυβέρνησης στο τέλος αυτής της θητείας.  

Χαρακτήρισε επίσης τη Μέρκελ την «πιο επιτυχημένη αρχηγό κυβέρνησης στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία». 

Ερωτώμενος από τηλεοπτική εκπομπή της Deutsche Welle για το αν η καγκελάριος έχει αποδυναμωθεί, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε «Δεν είναι αδύναμη. Η κυρία Μέρκελ είναι ισχυρή και έλαβε με σιγουριά μια απόφαση. Η κυρία Μέρκελ είναι ο πιο επιτυχημένος αρχηγός κυβέρνησης της Ευρώπης εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυτό είναι μια τρομερή επιτυχία. Τόσο ισχυρή όσο ίσως στην εποχή της υψηλότερης ισχύος της δεν είναι σήμερα οπωσδήποτε. Αυτό είναι προφανές και στα εκλογικά αποτελέσματα. Αλλά σε σύγκριση με άλλους είναι ακόμη αρκετά ισχυρή».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου εκφράζει αμφιβολίες για το αν η θητείας της σημερινής βουλής θα διαρκέσει μια τετραετία, όπως προβλέπεται. 

«Ένας καγκελάριος που εξελέγη μια φορά μπορεί να ανατραπεί μόνο αν η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου εκλέξει ένα άλλο πρόσωπο ως καγκελάριο. Αυτό δεν είναι πολύ ρεαλιστικό. Ενάντια στη θέληση της Μέρκελ δεν υπάρχει σε αυτή τη βουλή πλειοψηφία και για αυτό είναι στο χέρι της. Η νομοθετική περίοδος έχει ακόμη τρία χρόνια. Το εάν θα είναι έτσι, θα το δούμε», λέει ωστόσο.

Επίσης, ο Σόιμπλε δε θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα του διαδόχου της Μέρκελ.

Το συνέδριο του CDU είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, στο Αμβούργο. 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ