Σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας- Σε δυο χρόνια δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ για συμβούλους

Σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας- Σε δυο χρόνια δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ για συμβούλους Facebook Twitter
0

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό.

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε πως το υπουργείο Άμυνας μέσα σε δύο μόλις χρόνια δαπάνησε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων,  παραβιάζοντας μάλιστα τους κανόνες ανάθεσης. 

Και σαν μην έφθαναν αυτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Η απόφαση για εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ληφθεί τον Δεκέμβριο.

Χθες η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερεις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM