Σιρέλ Γκολάν: «Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές» - Οργή για την αυτοκτονία της 22χρονης που επέζησε από τη σφαγή της Χαμάς

Σιρέλ Γκολάν: «Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές» - Οργή για την αυτοκτονία της 22χρονης που επέζησε από τη σφαγή της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Οργή έχει προκαλέσει η τραγική είδηση της αυτοκτονίας της 22χρονης Σιρέλ Γκολάν που επέζησε από την επίθεση της Χαμάς, κατά του Ισραήλ, στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023 και έβαλε τέλος στη ζωή της, έναν χρόνο μετά, ανήμερα των γενεθλίων της.

Ο αδελφός της, Εγιάλ, κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές ότι δεν της παρείχαν στήριξη και θεραπεία. «Αν το κράτος την είχε φροντίσει, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Το κράτος του Ισραήλ σκότωσε την αδελφή μου δύο φορές. Μια φορά τον Οκτώβριο, ψυχικά, και μια δεύτερη φορά σήμερα, στα 22α γενέθλιά της, σωματικά».

Η οικογένειά της δήλωσε πως η κοπέλα είχε εμφανίσει συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) μετά την επίθεση της Χαμάς. Μάλιστα, ο Εγιάλ παρατήρησε την αλλαγή στη συμπεριφορά της και την προέτρεψε να αναζητήσει βοήθεια. Η 22χρονη Σιρέλ, σύμφωνα με όσα είπε σε τοπικά Μέσα, του απάντησε πως δεν είχε λάβει καμία βοήθεια από το κράτος και ότι η όποια στήριξη είχε στη διάθεσή της, προερχόταν από την ένωση Tribe of Nova Community, που ιδρύθηκε από άλλους επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μετά την επίθεση.

Η οικογένειά της προσπαθούσε να την παρέχει ό,τι μπορούσε και να την φροντίσουν με κάθε μέσο. Όπως δήλωσε ο αδελφός της, δεν την άφηναν μόνη της, εκτός από την ημέρα που πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει. «Η μητέρα μου αναγκάστηκε να πάρει πρόωρη σύνταξη για να είναι δίπλα στην κόρη της. Δεν απομακρυνθήκαμε ούτε ένα χιλιοστό από κοντά της και η μόνη φορά που την αφήσαμε μόνη της, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της», δήλωσε ο Εγιάλ στο δελτίο ειδήσεων του Channel 12.

Κατηγόρησε το κράτος ότι πρέπει να «ξυπνήσει», αλλιώς «μπορεί να υπάρξουν και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας. Έχασα την αδελφή μου, αλλά θέλω να κινητοποιηθούμε για να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους», συμπλήρωσε.

Στις παραπάνω καταγγελίες, το υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ισραήλ απάντησε ότι «παρέχει ένα πακέτο βοήθειας και υποστήριξης στους επιζώντες με διάφορες μορφές».

Σιρέλ Γκολάν: Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Η 22χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, ενώ επρόκειτο να περάσει την ημέρα γιορτάζοντας τα γενέθλιά της με τους δικούς της ανθρώπους.

Η είδηση του θανάτου της αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με τη Jerusalem Post, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης χορού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής ταυτόχρονα στο Τελ Αβίβ και στο Λονδίνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ψυχολογική υποστήριξη των επιζώντων των φεστιβάλ.

Σιρέλ Γκολάν: Νοσηλεύτηκε δύο φορές

Η Γκολάν είχε πάει με το αγόρι της, τον Άντι, στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ. Το ζευγάρι κρύφτηκε κάτω από έναν θάμνο για ώρες μέχρι που τελικά τους εντόπισε ο αστυνομικός Ρέμο Σαλμάν Ελ-Χοζαγιέλ, ο οποίος προσπάθησε να σώσει όσους μπορούσε.

Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, μάλιστα, τους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες του οποίου προσπαθούσαν να γλιτώσουν. Η Σιρέλ και ο σύντροφός της, όμως, αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν. Λίγη ώρα αργότερα οι 11 επιβαίνοντες του εν λόγω οχήματος είτε δολοφονήθηκαν είτε απήχθησαν από τη Χαμάς, όπως είχε εξομολογηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η 22χρονη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μετά την επίθεση, η Γκολάν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μετατραυματικού στρες και νοσηλεύτηκε δύο φορές, αλλά ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ότι είχε μετατραυματικό στρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM