Γιαχία Σινουάρ: Βίντεό του στα τούνελ της Γάζας δημοσιοποίησε το Ισραήλ

Βίντεο του Γιαχία Σινουάρ στα τούνελ της Γάζας δημοσιοποίησε το Ισραήλ Facebook Twitter
Εικόνα από το βίντεο που δημοσιοποίησαν οι IDF
0

Βίντεο του Γιαχία Σινουάρ να περπατά στα τούνελ της Γάζας δημοσιοποίησε το Ισραήλ, σήμερα Σάββατο.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε ένα βίντεο που φαίνεται να προέρχεται από κάμερα στα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα. Το υλικό δείχνει τον πρώην ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σε μια σήραγγα λίγες ώρες πριν από την επίθεση που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Στο βίντεο φαίνονται ο Σινουάρ, η σύζυγός του και δύο αγόρια, να περπατούν στη σήραγγα όπου ο ηγέτης της Χαμάς φαίνεται να αποθήκευε προμήθειες πριν από τη χωρίς προηγούμενο επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

«Μπορείτε να δείτε πώς ο Σινουάρ και η οικογένειά του διαφεύγουν σε ένα υπόγειο σύμπλεγμα που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του τη νύχτα της 6ης Οκτωβρίου, λίγες μόνο ώρες πριν από την τρομερή σφαγή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του στρατού, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, καθώς παρουσίαζε το συγκεκριμένο βίντεο. «Μένουν μόνοι τους επί ώρες. Ο Σινουάρ και ο γιος του ανεβαίνουν και ξανακατεβαίνουν με τρόφιμα, νερό, μαξιλάρια, μια τηλεοπτική οθόνη πλάσμα, στρώματα και άλλα πράγματα για μια μακρά διαμονή», πρόσθεσε.

Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται πως ήταν ο ιθύνων νους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές αρχές, αφού σκοτώθηκε από στρατιώτες έπειτα από ανταλλαγή πυρών στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η νεκροψία έδειξε ότι σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο στρατός έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένα ισραηλινό άρμα μάχης να ανοίγει πυρ σε ένα κτήριο στο οποίο, σύμφωνα με τον υποναύαρχο Χαγκάρι, είχε καταφύγει ο ηγέτης της Χαμάς.

Νωρίτερα, οι IDF είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ, όπου φαίνεται φανερά τραυματισμένος να επιχειρεί να πετάξει ένα ξύλο στο drone που τον καταγράφει.

Ο Γιαχία Σινουάρ δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα που ξέσπασε με την επίθεση της 7 Οκτωβρίου. Ονομάστηκε πολιτικός ηγέτης της Χαμάς μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη, ενέργεια που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM