Σημαντική υποχώρηση στα θύματα από το AIDS μέσα στο 2013

Σημαντική υποχώρηση στα θύματα από το AIDS μέσα στο 2013 Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία του ΟΗΕ αρμόδια για την καταπολέμηση του AIDS ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2013 είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των θυμάτων από τον ιό μετά το αποκορύφωμα της επιδημίας το 2005. Συγκεκριμένα, το 2013 οι θάνατοι από το AIDS μειώθηκαν κατά 11,8%.

Κάθε χρόνο από το 2005 ο αριθμός των θυμάτων υποχωρεί κατά 100.000 κατά μέσον όρο, όμως πέρυσι έπεσε κατά 200.000. Παρά τη σημαντική μείωση, 1,5 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2013.

θετικά είναι και τα νέα από τις νέες μολύνσεις: μέσα στο 2013 είχμαε 2,1 εκατ. νέες μολύνσεις, ενώ το 2012 είχαμε 2,2 εκατ. Οι νέες μολύνσεις παιδιών επίσης μειώθηκαν, από τις 270.000 σε 240.000. Από το 2005 ως σήμερα οι νέες μολύνσεις συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν μειωθεί κατά 27,6%. Οι νέες μολύνσεις στη μεγάλη τους πλειονότητα καταγράφηκαν στην υποσαχάρια Αφρική—η οποία συνεχίζει σήμερα να είναι η περιοχή η οποία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από τον ιό, με 1,5 εκατ. νέες μολύνσεις την περασμένη χρονιά (συμπεριλαμβανομένων 210.000 παιδιών). Οι δύο χώρες που επλήγησαν περισσότερο πέρυσι είναι και πάλι η Νότια Αφρική και η Νιγηρία.

Υπολογίζεται ότι ζουν με τον ιό περίπου 35 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο. Όμως από αυτούς μόνο το 38% των ενηλίκων λαμβάνουν θεραπεία και μόλις το 24% των ανηλίκων.

Παρά την οικονομική κρίση, 19,1 δισ. δολάρια διατέθηκαν πέρυσι για την καταπολέμηση του AIDS, ενώ 10 χρόνια πριν τα ίδια κονδύλια έφθαναν μόλις τα 4,6 δισ. δολάρια. Παρ'όλα αυτά η UNAIDS εκτιμά ότι χρειάζονται 22-24 δισ. δολάρια το χρόνο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του AIDS.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM