Σίδνεϊ: 28χρονη ταξίδεψε αεροπορικώς με ένα χρυσό όπλο 24 καρατίων

Σίδνεϊ: 28χρονη ταξίδεψε αεροπορικώς με ένα χρυσό όπλο 24 καρατίων Facebook Twitter
0

Μία Αμερικανίδα συνελήφθη στο Σίδνεϊ καθώς μετά την άφιξή της με πτήση από το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε στις αποσκευές της ένα επιχρυσωμένο όπλο 24 καρατίων. 

Η 28χρονη, που έφτασε στο Σίδνεϊ την Κυριακή, δεν είχε άδεια για να εισάγει ή να κατέχει όπλο στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Τη Δευτέρα η συλληφθείσα εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου και αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης. 

Η Αυστραλία έχει από πιο τους αυστηρούς κανόνες σε ό,τι αφορά στην οπλοκατοχή. Είναι παράνομο κάποιος να εισάγει όπλο «εσκεμμένα» στη χώρα, δίχως έγκριση. Η μέγιστη ποινή για αυτή την παράβαση είναι φυλάκιση 10 ετών. 

Σίδνεϊ: 28χρονη ταξίδεψε αεροπορικώς με ένα χρυσό όπλο 24 καρατίων Facebook Twitter

Συχνά η Αυστραλία προβάλλεται ως παράδειγμα για το πώς η αποφασιστική δράση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής έχει μειώσει τους θανάτους από πυροβολισμούς. Η χώρα επέβαλε σαρωτικά μέτρα μετά τη δολοφονία 35 ανθρώπων από ένοπλο στο Πορτ Άρθουρ της Τασμανίας, τον Απρίλιο του 1996. 

Στην Αυστραλία υπάρχουν 14 όπλα ανά 100 άτομα. Στον αντίποδα, στις ΗΠΑ- όπου η ένοπλη βία έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ- τα όπλα είναι 120 ανά 100 άτομα. 

Επίσης, στις ΗΠΑ καταγράφονται οι περισσότεροι κατά κεφαλήν θάνατοι από πυροβολισμούς από ότι σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη χώρα. Το ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 8 φορές μεγαλύτερο από τον Καναδά, 22 φορές υψηλότερο από την ΕΕ και 23 πάνω από εκείνο της Αυστραλίας, σύμφωνα με στοιχεία από το 2019. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ