Σχεδόν το 75% των Γάλλων δεν επιθυμεί έξοδο από την Ευρωζώνη

Σχεδόν το 75% των Γάλλων δεν επιθυμεί έξοδο από την Ευρωζώνη Facebook Twitter
1

Τα 3/4 των Γάλλων αντιτίθενται στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το αποτέλεσμα της οποίας αντιτίθεται στην επιθυμία της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν που θέλει ένα «Frexit».

Περίπου το 72% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Elabe» και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Les Echos» αντιτίθεται στην εγκατάλειψη του ευρώ και στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με το 44% να είναι «σφόδρα αντίθετο».

Ταυτόχρονα, όμως, περίπου το 37% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η παρουσία της χώρας στο κλαμπ των 28 έχει «περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα», γεγονός που δείχνει ότι οι Γάλλοι δεν βλέπουν ιδιαίτερα θετικά τη σημερινή κατάσταση της ΕΕ.

Σχεδόν το 31% απάντησε ότι έχει «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα» και το 32% ότι τα πλεονεκτήματα είναι όσα τα μειονεκτήματα.

Η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία Λεπέν επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ, την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το φράγκο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα χάσει από τον κεντρώο, φιλοευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν ή τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια