Σχεδίαζαν για δύο χρόνια γάμο στην Κω - Η κατάρρευση της Thomas Cook τους βρήκε με τις βαλίτσες στο χέρι

Σχεδίαζαν για δύο χρόνια γάμο στην Κω - Η κατάρρευση της Thomas Cook τους βρήκε με τις βαλίτσες στο χέρι Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κυρίως Βρετανοί και Γερμανοί επηρεάζονται από τη χρεωκοπία της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook, ωστόσο μερικές ιστορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ο Layton Roche και η Natalie Wells είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν στην Κω την ερχόμενη Παρασκευή. Προγραμμάτιζαν αυτή την τελετή εδώ και χρόνια. Έκλεισαν το ταξίδι τους, όπως και σχεδόν όλοι από τους 50 καλεσμένους τους, μέσω της Thomas Cook. Ο Roche και η Wells είναι μαζί εφτά χρόνια και έχουν δύο παιδιά. Όπως λένε στον Guardian, πέρασαν «μήνες και μήνες» ψάχνοντας για το τέλειο μέρος για την τελετή. 

Το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν νωρίς και ετοιμάζονταν να πάρουν ταξί για το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ όταν άκουσαν τα δυσάρεστα νέα για το «κανόνι» της Thomas Cook που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πτήση τους, όπως και εκείνες των καλεσμένων τους. 

«Δύο χρόνια προγραμματισμού και πολλά χρήματα χάθηκαν», λέει ο Roche, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Μερικοί από τους συγγενείς τους, ανάμεσα τους ο πατέρας του Roche και το ένα από τα δύο παιδιά του ζευγαριού βρίσκονταν ήδη στην Κω για τον γάμο. Έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει εισιτήρια για κάποια άλλη πτήση. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος 4.000 στερλίνες καθώς οι διαθέσιμες θέσεις για μία τόσο άμεση πτήση είναι πανάκριβες.  Οι περισσότεροι καλεσμένοι όμως απλά δεν θα ταξιδέψουν στην Κω για τον γάμο εξαιτίας του μεγάλου κόστους.  

Η περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού δεν είναι μοναδική, καθώς πάνω από 50.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας έχοντας κλείσει κάποιο ταξίδι με τον συγκεκριμένο ταξιδιωτικό οργανισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην Κρήτη  ενώ δεν είναι λίγοι και σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω. Η ανταποκρίτρια του Guardian στη χώρα μας κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή που θα υποστούν τους επόμενους μήνες οι επιχειρηματίες του τουρισμού στις Σποράδες ύστερα από την κατάρρευση της Thomas Cook. 

Πάντως η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως οι περίπου 150.000 Βρετανοί που βρίσκονται στο εξωτερικό με εκδρομές της Thomas Cook θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πτήσεις στο τέλος των διακοπών τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον χρήματα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ