Σφραγισμένο iPhone πρώτης γενιάς αναμένεται να ξεπεράσει τα 50.000$

Ο Στιβ Τζομπς με iPhone Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για χρόνια, αυτό το iPhone πρώτης γενιάς ήταν ξεχασμένο σε ένα ράφι. Τώρα, το smartphone του 2007- που είναι ακόμη σφραγισμένο- αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 50.000 δολάρια, σε δημοπρασία.  

Το τηλέφωνο, με κάμερα 2 megapixel και μνήμη 8GB, είχε δοθεί στην Κάρεν Γκριν ως δώρο, για τη νέα δουλειά, σύμφωνα με το Business Insider. Όμως, εκείνη είχε ήδη νέο κινητό τηλέφωνο. 

Έτσι, αντί να το ανοίξει, το έβαλε σε ένα ράφι. Έμεινε εκεί, τυλιγμένο σε πιτζάμες, για χρόνια. Αλλά, τον περασμένο Οκτώβριο, η Γκριν έμαθε πως ένα iPhone πρώτης γενιάς από το 2007 πωλήθηκε έναντι 39.000 δολαρίων

Επικοινώνησε με την LCG Auctions- που είχε κάνει τη δημοπρασία- που είχε κατακλυστεί από μηνύματα κατόχων παλιών iPhone. Όμως, «η Κάρεν είχε ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι, με μια ωραία ιστορία», δήλωσε ο ιδρυτής του οίκου δημοπρασιών, Μαρκ Μοντέρο. Η LCG Auctions εκτιμά ότι η τιμή του τηλεφώνου θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια. 

Η δημοπρασία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Το πρώτης γενιάς iPhone όταν κυκλοφόρησε πωλούνταν έναντι 499 δολαρίων με μνήμη 4GB, ενώ με τη διπλάσια κόστιζε 599 δολάρια. Μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του, η Apple έχει πουλήσει 1,2 δισεκατομμύρια iPhone, κυριαρχώντας στην αγορά των smartphone. 

Το 2019 η Γκριν είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Doctor & the Diva» και η εκτιμήτρια Λόρι Βερντερέιμ είχε εκτιμήσει την αξία του iPhone σε 5.000 δολάρια. Έκτοτε, η τιμή έχει ανέβει. Η Γκριν δήλωσε πως αποφάσισε να πουλήσει τη συσκευή για να στηρίξει τη νέο tattoo studio της στο Νιου Τζέρσι. 

«Αν μπορούσα να το κρατούσα για άλλα δέκα χρόνια, πιθανότατα θα το έκανα. Ο μόνος λόγος που πουλάω το τηλέφωνο είναι γιατί πρέπει να υποστηρίξω αυτή την επιχείρηση», εξήγησε στο Business Insider. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ