Σφοδρή αντιπαράθεση στις ΗΠΑ για τη λοταρία χορήγησης πράσινων καρτών

Σφοδρή αντιπαράθεση στις ΗΠΑ για τη λοταρία χορήγησης πράσινων καρτών Facebook Twitter
0

Το σύστημα χορήγησης μέσω λοταρίας πράσινων καρτών, που αναγνωρίζουν στον κάτοχό τους το δικαίωμα να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο μιας σφοδρής αντιπαράθεσης στη χώρα, καθώς ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νέα Υόρκη διέθετε πράσινη κάρτα έπειτα από κλήρωση, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


«Ο τρομοκράτης εισήλθε στη χώρα μας χάρη στο Πρόγραμμα της λοταρίας χορήγησης βίζας, ένα θαύμα του Τσακ Σούμερ» ήταν το ειρωνικό tweet που έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, στοχοποιώντας τον επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στη Γερουσία.


Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν ότι ο άνδρας ουζμπεκικής καταγωγής, που σκότωσε 8 ανθρώπους χθες, αφού έπεσε με το μικρό φορτηγάκι του πάνω σε ποδηλάτες και πεζούς στο Μανχάταν, είχε λάβει άδεια διαμονής μέσω αυτού του συστήματος κλήρωσης.


Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι σύντομα έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία για να καταγγείλουν ένα μέτρο που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και που βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρό τους.


«Μαχόμαστε με σθένος υπέρ μιας μετανάστευσης που βασίζεται στην αξία, (δεν θέλουμε) πλέον το σύστημα λοταρίας των Δημοκρατικών. Πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΙΟ αυστηροί (και περισσότερο έξυπνοι)» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα άλλο tweet.


Ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε επίσης έναν Αμερικανό αξιωματικό εν αποστρατεία που δήλωσε στο Fox News ότι ο Τσακ Σούμερ προωθεί την «εισαγωγή ευρωπαϊκών προβλημάτων» στην Αμερική.


«Πίστευα πάντα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η μετανάστευση είναι ένα καλό πράγμα για την Αμερική» επισήμανε από την πλευρά του σήμερα ο Σούμερ, με ένα μήνυμα στο Twitter.


«Ο πρόεδρος Τραμπ, αντί να πολώνει και να διχάζει τις ΗΠΑ, κάτι που φαίνεται πως κάνει πάντα τον καιρό μιας εθνικής τραγωδίας, πρέπει να επικεντρωθεί στη αποτελεσματική λύση, την χρηματοδότηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την οποία πρότεινε να μειώσει στον τελευταίο προϋπολογισμό» που κατέθεσε, συμπλήρωσε ο Δημοκρατικός.


Το σύστημα χορήγησης μέσω λοταρίας πράσινων καρτών προσφέρει σε 50.000 υποψηφίους ετησίως την ευκαιρία να μπορέσουν να ζήσουν στις ΗΠΑ. Το σύστημα αυτό ευνοεί τους υπηκόους χωρών με σχετικά χαμηλά ποσοστά μετανάστευσης στην Αμερική, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των θεωρήσεων εισόδου δίνεται στην Αφρική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM