Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού

Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
2

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και περίπου 1.000 κουκουλοφόρων.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε ένα κατάστημα McDonald's και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αναρχικών, τους επονομαζόμενους Black Blocs, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης».

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.200 κουκουλοφόροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο περιθώριο της προγραμματισμένης πορείας των συνδικαλιστικών ενώσεων για την Πρωτομαγιά.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα παράθυρα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.

Επιπλέον, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, σε έναν χώρο στάθμευσης λεωφορείων, ενώ εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ εναντίον ενός εκσκαφέα που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ καταδίκασε "απερίφραστα" τη "βία και τα επεισόδια".

Στην κορυφή της πορεία, οι οργανώσεις των "black blocks" φώναζαν συνθήματα όπως «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία» και «Παρίσι, ξεσηκώσου».

Σχεδόν 200 μέλη των ακροαριστερών "blacks blocs" προσήχθησαν αφού περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Στην επαρχία, αρκετές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ένωσης CGT «εναντίον της αμφισβήτησης των κοινωνικών κεκτημένων, της επιλογής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπέρ της κοινωνικής προόδου, της ειρήνης, της διεθνούς αλληλεγγύης».

Στη Μασσαλία, όπου διαδήλωσαν 4.200 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα πανό δέσποζε ανάμεσα στο πλήθος, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «εναντίον του Μακρόν και του κόσμου του».

Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
Σφοδρά επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά - Χάος στους δρόμους του Παρισιού Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι Black Bloc δεν είναι αυτοί που πριν 1-1,5 χρόνο περίπου κάνανε κακό χαμό στην Γερμανία;Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα βίντεο που τραβήχτηκε όταν ένας Αμερικάνος εικονολήπτης δέχτηκε φραστική και φυσική επίθεση από τους αντιφασίστες ονόματι Black Bloc. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή ήταν Αμερικάνος.Τέτοιες αντιφασιστικές οργανώσεις είναι αντιφασιστικές μόνο εκεί που τους συμφέρει.