Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα- Προειδοποίηση για τσουνάμι Facebook Twitter
0

Σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της χερσονήσου της Αλάσκας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 

Λόγω του σεισμού εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι- για το νησί Γκουάμ και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους λόγω του σεισμού, από το αντίστοιχο αμερικανικό κέντρο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM