Σεφ καταδικάστηκε για πίτα που δεν έψησε σωστά- Μία γυναίκα πέθανε, 31 έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Σεφ καταδικάστηκε για πίτα που δεν έψησε σωστά- Μία γυναίκα πέθανε, 31 έπαθαν τροφική δηλητηρίαση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου BBC
0

Ένας σεφ στη Βρετανία καταδικάστηκε για πίτα που δεν μαγείρεψε σωστά, λάθος εξαιτίας του οποίου κατέληξε σε τραγωδία ένα δείπνο που οργάνωσε εκκλησία. 

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2018 αλλά τώρα δικάστηκε η υπόθεση. Από τους ανθρώπους που παρέστησαν στο δείπνο στην παμπ χωριού, μία 92χρονη έχασε τη ζωή της και 31 έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Μόνο τρεις τη γλίτωσαν, επειδή δεν έφαγαν πίτα καθώς ήταν χορτοφάγοι. 

Ο τότε σεφ της παμπ, Τζον Κράουτσερ, καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης, με 12 μήνες αναστολής, καθώς δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία περί παραβίασης των κανονισμών για τα τρόφιμα. Το «μοιραίο» πιάτο ήταν η πίτα του βοσκού, που συνήθως περιλαμβάνει κιμά και πουρέ πατάτας.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά νομίζω ότι βιάστηκα», δήλωσε ο 40χρονος ενώπιον του δικαστηρίου. Συμπλήρωσε ότι δούλευε στην κουζίνα 20 χρόνια και πως πλέον είναι «καλύτερος σεφ», εξαιτίας αυτού του «φριχτού περιστατικού». «Είναι λίγο να πω ότι μετανιώνω. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εξαιτίας αυτού είμαι καλύτερος σεφ και είναι κρίμα ότι το κόστος έπρεπε να είναι αυτό», συμπλήρωσε. 

Η δικαστής Σάρα Κάμπελ σημείωσε ότι από από τους 35 κατοίκους του χωριού που παρέστησαν στο δείπνο, οι 32 έφαγαν την πίτα και «ένας υγιής άνθρωπος» πέθανε από γαστρεντερική αιμορραγία που προκλήθηκε από τον εμετό. 

«Ο κιμάς δεν μαγειρεύτηκε σωστά και τοποθετήθηκε σε τηγάνι με παγωμένο νερό. Ο Κράουτσερ έπρεπε να φύγει, έβαλε τον κιμά σε πλαστική μεμβράνη και τον τοποθέτησε στο ψυγείο για τη νύχτα. Τον μαγείρεψε ξανά και πρόσθεσε ζεστό πουρέ πατάτας», περιέγραψε η δικαστής. 

Τα μέλη της ενορίας είπαν στο δικαστήριο πως δεν ήθελαν να τιμωρηθεί η παμπ, ο ιδιοκτήτης της ή ο Κράουτσερ, που πλέον δεν εργάζεται εκεί. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 9.000 λιρών στον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει 1.000 λίρες για τα δικαστικά έξοδα. Επίσης, στην εταιρεία του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 λιρών. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM