Σαρκοζί ξανά κατά του μπουρκίνι - Υποσχέθηκε αλλαγή συντάγματος για να το απαγορεύσει

Σαρκοζί ξανά κατά του μπουρκίνι - Υποσχέθηκε αλλαγή συντάγματος για να το απαγορεύσει Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί  ο οποίος έχει εδώ και μέρες ταχθεί κατά του μπουρκίνι, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να αλλάξει το Σύνταγμα ώστε να  το απαγορεύσει εφόσον επανεκλεγεί στην προεδρία στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.


Ο συντηρητικός πολιτικός, που εμφανίζεται ως προασπιστής των γαλλικών αξιών, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει το μαγιό που τον τελευταίο μήνα έχει διχάσει τη γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση και κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της χώρας.


Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την Παρασκευή την απαγόρευση των μπουρκίνι που είχε επιβληθεί σε πολλές παραλιακές πόλεις και κοινότητες με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Μετά την απόφαση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ υποστήριξε ότι ένας νόμος που θα απαγόρευε τα μπουρκίνι θα ήταν αντισυνταγματικός.


Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ο Σαρκοζί απάντησε: "Λοιπόν, τότε θα αλλάξουμε το Σύνταγμα. Το έχουμε αλλάξει καμιά τριανταριά φορές, δεν αποτελεί πρόβλημα".


Ο Σαρκοζί αγωνίζεται για να αυξήσει τη δημοτικότητά του καθώς στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων προηγείται μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια