ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σαγκάη: Φράχτες έξω από πολυκατοικίες για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Σαγκάη: Φράχτες έξω από πολυκατοικίες για τον περιορισμό των κρουσμάτων Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Οι κινεζικές αρχές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να τοποθετούν φράχτες σε διάφορες περιοχές της Σαγκάης σε μια ακόμα προσπάθεια να περιορίσουν τη μετακίνηση του πληθυσμού εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Πράσινοι φράχτες έχουν εμφανιστεί χωρίς καμία προειδοποίηση έξω από πολυκατοικίες όπου οι κάτοικοί τους απαγορεύεται να βγουν έξω. 

Εδώ και βδομάδες πλέον, η Σαγκάη βρίσκεται σε αυστηρότατο lockdown καθώς οι κινεζικές αρχές ακολουθούν τη λεγόμενη πολιτική μηδενικών κρουσμάτων του ιού. 

Εικόνες εργαζομένων με λευκές στολές που σφραγίζουν τις εισόδους των πολυκατοικιών της πόλης και κλείνουν δρόμους με φράχτη έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί από τους φράχτες, ύψους περίπου δύο μέτρων, τοποθετήθηκαν γύρω από κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ως «σφραγισμένες περιοχές» όπου τουλάχιστον ένα άτομο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Όλοι όσοι ζουν σε μια «σφραγισμένη περιοχή» απαγορεύεται να βγουν έξω από τα σπίτια τους είτε έχουν τον ιό είτε όχι.

Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτές τις εικόνες, αλλά μίλησε με έναν ξένο υπήκοο που ζει στη Σαγκάη, ο οποίος είπε ότι μια πράσινη περίφραξη εμφανίστηκε έξω από το συγκρότημα πολυκατοικιών που ζει πριν από τρεις ημέρες.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ