Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία

Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία Facebook Twitter
1

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας και θα παραμείνει στην περιοχή για τρεις εβδομάδες. 

Το γεγονός μετέδωσαν σήμερα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής Sabah, η οποία τονίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο». Το δημοσίευμα της Sabah συμπίπτει με την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας στα Κατεχόμενα και εκτιμά ότι η νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, το γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις γεωτρητικές δραστηριότητας για μερικές ακόμα εβδομάδες, καθώς έχει πλέον φθάσει στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με τη Sabah το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το γνωστό σε όλους Μπαρμπαρός στις σεισμικές του έρευνες.

Sabah: To Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία Facebook Twitter
Το στίγμα του Γιαβούζ όπως φαίνεται στην πλατφόρμα του MarineTraffic

Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν την ασφάλεια των γεωτρυπάνων και των ερευνητικών σκαφών, με υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού.

Με πληροφορίες από Philenews, Sabah, Sigmalive

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οι τουρκαλάδες αφού έκαναν απόβαση στη Κύπρο το 1974 τώρα εν έτη 2019 μπουκάρουν και στα χωρικά της ύδατα.Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ήταν τελικά μια φούσκα.υγ1. Άντε και στο Αιγαίο...υγ2. Το Καστελόριζο κείται μακράν...