Ρώσος YouTuber έφτιαξε το πρώτο αληθινό ανασυρόμενο φωτόσπαθο

Ρώσος YouTuber έφτιαξε το πρώτο αληθινό ανασυρόμενο φωτόσπαθο Facebook Twitter
0

Ο Άλεξ Μπουρκάν έκανε πραγματικότητα το όνειρο πολλών φαν του Star Wars και αυτό το επίτευγμα του χάρισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Ο Ρώσος YouTuber κατασκεύασε το πρώτο αληθινό ανασυρόμενο φωτόσπαθο. 

Το φωτόσπαθο παράγει μία «λεπίδα» πλάσματος, με μήκος 1 μέτρο. Φτάνει σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 2.800 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να κόψει ατσάλι. 

«Όλη μου τη ζωή ήμουν μεγάλος φαν του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο πολυπόθητο γκάτζετ», δήλωσε ο Μπουρκάν. «Από το 2013 το βασικό πεδίο έρευνας και δουλειάς μου ήταν ο εξοπλισμός παραγωγής υδρογόνου, οπότε αποφάσισα να φτιάξω κάτι», συμπλήρωσε. 

Η υλοποίηση της ιδέας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κάθε βήμα της διαδικασίας ήταν μία πρόκληση, εξήγησε. «Για πολλά χρόνια μάζευα ιδέες, εξαρτήματα για το φωτόσπαθο μου και εξοπλισμό από το διαδίκτυο και από μάντρες», συμπλήρωσε. 

Ακολούθησαν εκατοντάδες πειράματα, για το πώς θα δημιουργούσε το σχήμα και το μήκος της λεπίδας που ήθελε, όπως και για να καταφέρει να προσαρμόσει αυτή τη λειτουργία στη λαβή του φωτόσπαθού.  

Παρά τη σκληρή δουλειά που ήδη έχει κάνει, σχεδιάζει πολλές βελτιώσεις. «Είναι το πρωτότυπο, οπότε έχει πολλούς περιορισμούς. Δουλεύει μόνο για 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ, το φλόγιστρο υδρογόνου δεν είναι όσο σταθερό θα μπορούσε και μπορείς να το δεις εύκολα όταν κινείται», εξήγησε μεταξύ άλλων. 

«Πιστεύω ότι η επιστήμη θα μας βοηθήσει και τελικά θα έχουμε ένα φωτόσπαθο που θα πλησιάζει εκείνο της ταινίας», συμπλήρωσε. 

Ο Άλεξ Μπουρκάν δεν είναι ο μόνος που προσπάθησε να φτιάξει ένα φωτόσπαθο. Η καναδική Hacksmith Industries, του επίσης YouTuber Τζέιμς Χόμπσον, έχει βγάλει δικό της, που επίσης μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Εκείνο, σε αντίθεση με τη δημιουργία του Μπουρκάν, απαιτεί εξωτερική πηγή ενέργειας. 

«Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του φωτόσπαθου και αυτό είναι cool. Η εκδοχή της Hacksmith είναι πιο ισχυρή, σίγουρα δουλεύει πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Η μονομαχία μας θα ήταν εξαιρετικά γρήγορη γιατί έχω μόνο 30 δευτερόλεπτα για να κερδίσω», δήλωσε ο Ρώσος. 

Μάλιστα, παρότι «αντίπαλοι» στο πεδίο της δημιουργίας του φωτόσπαθου, ο Μπουρκάν και ο Χόμπσον μιλούν περιστασιακά για τις δημιουργίες τους. «Μερικές φορές μιλάμε για τα τρέχοντα πρότζεκτ μας. Κάποιες φορές απειλούμε ο ένας τον άλλον με τις νέες εφευρέσεις μας, αλλά πάντα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Μπουρκάν, ο οποίος ήδη δουλεύει παράλληλα και άλλες ιδέες, μεταξύ άλλων η κατασκευή στολής του Iron Man.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ