Ρωσικοί πύραυλοι cruise παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας

Ρωσικοί πύραυλοι cruise παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT
0

Η Μολδαβία κατήγγειλε πως τρεις πύραυλοι cruise, που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας τη Δευτέρα και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη να δώσει εξηγήσεις.

«Τρεις πύραυλοι cruise που εκτοξεύτηκαν προς την Ουκρανία σήμερα το πρωί από ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας. Έδωσα εντολή να κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, Νίκου Ποπέσκου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα του καταδίκασε με τον «πιο έντονο τρόπο» την παραβίαση του εναέριου χώρου της και καταδίκασε επίσης «τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία λαμβάνει άλλη, πιο δραματική τροπή, καθώς σήμερα η Λευκορωσία ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει κοινή δύναμη με τη Ρωσία στο πεδίο των μαχών.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο Belta, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είπε πως οι δύο χώρες άρχισαν να συγκεντρώνουν δυνάμεις δύο ημέρες πριν, προφανώς μετά την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα Μπερς, στην Κριμαία. 

Η ανακοίνωση αυτή του Λουκασένκο έρχεται την ώρα που το Κίεβο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άτομα και να τραυματιστούν 24. Η επίθεση αυτή ήρθε ημέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας και κρίνεται ως αντίποινα του Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια.

«Υπάρχουν πύραυλοι που χτυπούν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλούμε μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», πρόσθεσε.

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώνουν τους ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο» είπε ο Ζελένσκι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM