Αντίποινα από τον Πούτιν: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -8 νεκροί και 24 τραυματίες

Ο Πούτιν αντεπιτίθεται: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -Νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
0

Στο στόχαστρο τουλάχιστον τεσσάρων πυραύλων βρέθηκε το Κίεβο, το πρωί της Δευτέρας, με εκρήξεις να σημειώνονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από μήνες, με την επίθεση να πραγματοποιείται ημέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

Βίντεο από το Κίεβο

Εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne, ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Το AP μετέδωσε ότι 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από το «χτύπημα» στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ζελένσκι: Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε τις επιθέσεις επιθέσεων με ανάρτηση στο Telegram, εξαπολύοντας «πυρά» προς τη Ρωσία.

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώνουν τους ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Υπάρχουν πύραυλοι που χτυπούν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλούμε μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM