Αντίποινα από τον Πούτιν: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -8 νεκροί και 24 τραυματίες

Ο Πούτιν αντεπιτίθεται: Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο -Νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
0

Στο στόχαστρο τουλάχιστον τεσσάρων πυραύλων βρέθηκε το Κίεβο, το πρωί της Δευτέρας, με εκρήξεις να σημειώνονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από μήνες, με την επίθεση να πραγματοποιείται ημέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

Βίντεο από το Κίεβο

Εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne, ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Το AP μετέδωσε ότι 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από το «χτύπημα» στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ζελένσκι: Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε τις επιθέσεις επιθέσεων με ανάρτηση στο Telegram, εξαπολύοντας «πυρά» προς τη Ρωσία.

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώνουν τους ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Υπάρχουν πύραυλοι που χτυπούν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλούμε μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM