Ρωσία: Ξανά στη φυλακή ο αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι- Τον συνέλαβαν αμέσως μόλις βγήκε

Ρωσία: Ξανά στη φυλακή ο αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι- Τον συνέλαβαν αμέσως μόλις βγήκε Facebook Twitter
0

Ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη εκ νέου σήμερα στη Ρωσία αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή, στην οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για τη διοργάνωση διαδήλωσης για την οποία δεν είχαν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Τον Ναβάλνι περίμεναν από το πρωί έξω από το κέντρο κράτησης αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν αμέσως μόλις βγήκε.

Ο αντιπολιτευόμενος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας, όπου θα παρουσιαστεί σε δικαστή αργότερα εντός της ημέρας, διευκρινίζει παράλληλα σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι παραβίασε άλλον νόμο για τις διαδηλώσεις, κινδυνεύει αυτήν τη φορά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 20 ημερών, πρόσθέτει η ίδια.

Ο αντιπολιτευόμενος είχε καταδικαστεί στην προηγούμενη ποινή φυλάκισης τριάντα ημερών στις 28 Αυγούστου για διαδήλωση του Ιανουαρίου κατά την οποία είχε ζητήσει από τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Ο Ναβάλνι είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο τις αρχές ότι τον έβαλαν φυλακή για να τον εμποδίσουν να διαδηλώσει στις 9 Σεπτεμβρίου κατά ενός κυβερνητικού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων την ώρα που διεξάγονταν τοπικές εκλογές.

Παρά την φυλάκισή του τότε, χιλιάδες Ρώσοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων και η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Ο Ναβάλνι έγινε η κεντρική φυσιογνωμία της ρωσικής αντιπολίτευσης μετά τις επιβλητικές διαδηλώσεις του 2011 και του 2012. Πολλές από τις πιο σημαντικές διαμαρτυρίες που έχουν διοργανωθεί πρόσφατα στη Ρωσία έγιναν κατόπιν δικής του έκκλησης και η ρητορική του κατά της διαφθοράς έχει ιδιαίτερη απήχηση στους νέους που παρακολουθούν την πορεία του μέσω ίντερνετ.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος εμποδίστηκε να μετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, είχε φυλακιστεί και πάλι για έναν μήνα τον Ιούνιο αφού είχε διοργανώσει διαδηλώσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν προτού αυτός αναλάβει καθήκοντα τον Μάιο για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία.

Ο Ναβάλνι είχε τότε αφεθεί ελεύθερος την ημέρα που άρχισε το Μουντιάλ στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM