Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Σημειώνεται πως τα μέλη της αντιπροσωπείας της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες, φωνάζοντας θυμωμένα, με αποτέλεσμα να διακοπεί προς στιγμήν η υπογραφή του μνημονίου.


Τη σχετική ανακοίνωση για την υπογραφή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Καϊράτ Αμπντραχμάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι οι εγγυήτριες χώρες συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας και πως ο επόμενος γύρος των ενδοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα στα μέσα Ιουλίου.


Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν ενεργούν ως εγγυήτριες χώρες στις ειρηνευτικές συνομιλίες, που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM