Ρωσία σε ΗΠΑ για Ιράν: Μην βιαστείτε να αποχωρήσετε από τη συμφωνία

Ρωσία σε ΗΠΑ για Ιράν: Μην βιαστείτε να αποχωρήσετε από τη συμφωνία Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά στην συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αποχώρηση τους από τη συμφωνία.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις, να μην καταδικάσουν την συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RBK.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ μπορούν να αποχωρήσουν από την συμφωνία «με διάφορους τρόπους». «Μπορούν απλώς να αποχωρήσουν από την συμφωνία, δηλώνοντας ότι η χώρα τους δεν θεωρεί ότι σχετίζεται με τη συμφωνία. Μπορεί να μην ανανεωθεί το καθεστώς άρσης των αμερικανικών κυρώσεων» διευκρίνισε ο Ριαμπκόφ.

«Η τελευταία περίπτωση αφορά τις κυρώσεις εκείνες, οι οποίες είχαν παγώσει με προεδρικά διατάγματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

«Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και το περιεχόμενο της απόφασης την οποία θα ακούσουμε σήμερα το βράδυ» υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ προσθέτοντας ότι «ωστόσο προειδοποιούμε την Ουάσιγκτον να μην προβεί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, επειδή θα συνιστούσαν άμεση παραβίαση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε πορεία κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM