Ρωσία: Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία

Ρωσία: Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Έντονη είναι η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στην αναμενόμενη κίνηση της Ουάσιγκτον επιβολής κυρώσεων προς την Άγκυρα για την αγορά των ρωσικών συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι επιδεικνύουν αλαζονεία προς το διεθνές δίκαιο, αναφέρει  το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν λίγο νωρίτερα κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά και απόκτηση των S-400, μέτρα που στοχεύουν τη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, τον πρόεδρό της και τρεις υπαλλήλους, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM