Ρωσία: Ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξαρτάται από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, και όχι τη Ρωσία, να καθορίσουν τις προοπτικές των Αμερικανών προεδρικών υποψηφίων.

Το Κρεμλίνο έκανε τα σχόλια αυτά αφού ο Μπάιντεν μπερδεύτηκε και κατά λάθος παρουσίασε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν διορθώσει ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης κατά λάθος τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ αντιπρόεδρο του, μια θέση την οποία κατέχει η Κάμαλα Χάρις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα πρόσεξε τα λάθη του Μπάιντεν, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά δήλωσε: «Δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι ένα ζήτημα για τις ΗΠΑ. Αφήστε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να καθορίσουν τις πιθανότητες των (προεδρικών) υποψηφίων».

Ο Πεσκόφ δήλωσε, ωστόσο, ότι το Κρεμλίνο είχε καταγράψει αυτό που χαρακτήρισε ασεβή σχόλια που είχε κάνει ο Μπάιντεν για τον Πούτιν. «Για εμάς αυτό ήταν απαράδεκτο. (Μια τέτοια συμπεριφορά) δεν κάνει έναν Αμερικανό αρχηγό κράτους να φαίνεται σωστός», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μπερδεύτηκε με το όνομα του Ζελένσκι γιατί ήταν «τόσο επικεντρωμένος στο να κερδίσει τον Πούτιν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM