Ρωσία: Δικαστήριο παρατείνει τον κατ' οίκον περιορισμό για την εκπρόσωπο του Ναβάλνι

Ρωσία: Δικαστήριο παρατείνει τον κατ' οίκον περιορισμό στην εκπρόσωπο του Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει ως τον Ιανουάριο τον κατ’ οίκον περιορισμό της εκπροσώπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, σύμφωνα με την δικηγόρο της.

Η Ρωσία έχει λάβει σκληρά μέτρα κατά της αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Οι περισσότεροι σύμμαχοι του Ναβάλνι είτε έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία είτε είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Η Γιαρμίς βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο με την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί για τους λόγους της πανδημίας, καθώς συμμετείχε όπως ισχυρίσθηκαν οι αρχές σε διαμαρτυρία συμπαράστασης προς τον Ναβάλνι, κατηγορία που όπως είπε η ίδια είχε πολιτικά κίνητρα.

Η 31χρονη Κίρα Γιαρμίς είναι εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνμι από το 2014.

«Παρέτειναν τον κατ’ οίκον περιορισμό για έξι μήνες! Έως τις 6 Ιανουαρίου του 2022» δήλωσε η δικηγόρος της Γιαρμίς, Βερόνικα Παλιακόβα, έγραψε σε ανάρτηση της στο Twitter μετά την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο.

Οι σύμμαχοι του Ναβάνι δήλωσαν, με αναρτήσεις τους στο Twitter, ότι η δικαστική απόφαση μοιάζει με μέρος μιας στρατηγικής που αποσκοπεί να θέσει προσωπικότητες της αντιπολίτευσης σε κατ’ οίκον περιορισμό «για πάντα».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις των δικαστηρίων που καθοδηγούνται ευθέως από το γράμμα του νόμου.

Ο Ναβάλνι, ένας σκληρός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αναστολής της ποινής που του είχε επιβληθεί για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε κατασκευασμένη.

Με πληροφόιρες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM