Ρωσία: Το δικαστήριο ακύρωσε την ποινή φυλάκισης του Πάβελ Ουστίνοφ

Ρωσία: Το δικαστήριο ακύρωσε την ποινή φυλάκισης του Πάβελ Ουστίνοφ Facebook Twitter
EPA
0

Ρωσικό δικαστήριο ακύρωσε την ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον ηθοποιό Πάβελ Ουστίνοφ, η καταδίκη του οποίου για την πρόκληση τραυματισμού σε αστυνομικό στο περιθώριο διαδήλωσης της αντιπολίτευσης είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ουστίνοφ ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ακυρώνοντας προηγούμενη δικαστική απόφαση για την φυλάκισή του για περισσότερα από τρία χρόνια, σε μια σπάνια ανατροπή από το ρωσικό δικαστικό σύστημα.

Ο Ουστίνοφ είχε ήδη αφεθεί ελεύθερος στις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την έφεση που είχε ασκήσει. Ο 23χρονος ηθοποιός είχε κριθεί ένοχος για την πρόκληση τραυματισμού σε έναν αστυνομικό κατά την σύλληψή του σε διαδήλωση που είχε γίνει στις 3 Αυγούστου στη Μόσχα.

Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν είχε πάρει μέρος στην διαδήλωση αυτή. Σε ένα βίντεο φαίνεται την ώρα που βρίσκεται στο περιθώριο της διαδήλωσης να τον αρπάζουν αστυνομικοί, να τον ξυλοκοπούν με ρόπαλα, προτού τον συλλάβουν. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να πέφτει κάτω την ώρα της συμπλοκής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ