Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκε- Καταδίκη από όλα τα κόμματα

Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκαν- Καταδίκη από όλα τα κόμματα Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις και καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας έχει προκαλέσει μια επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι, σε σταθμό του μετρό στη Ρώμη.

 

Η επίθεση έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά ήρθε τώρα στο «φως» και δημοσιοποιήθηκε το βίντεο του περιστατικού, ενώ οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

 

Δύο νέοι στέκονταν στην αποβάθρα του σταθμού «Αουρέλιο» του μετρό της Ρώμης και κάποια στιγμή πιάστηκαν από το χέρι και φιλήθηκαν. Ένας άνδρας στην απέναντι αποβάθρα αντέδρασε, διέσχισε τις γραμμές του μετρό και έφτασε κοντά τους. «Δεν ντρέπεστε;» τους είπε και τους επιτέθηκε, με κλωτσιές και μπουνιές. Φίλος του ζευγαριού κατέγραψε την επίθεση με το κινητό του.

 

 

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και ο περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας) Νικόλα Τζινγκαρέτι, εξέφρασαν αμέσως την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ζευγάρι, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις και η βία πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

 

Από την κεντροδεξιά, το Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα του Βορρά χαρακτηρίζουν «ασύλληπτες» τις εικόνες της επίθεσης, ενώ το υπερσυντηρητικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επεσήμανε ότι «πρόκειται για βία που σοκάρει».

 

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα των 5 Αστέρων ζήτησαν την άμεση έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, ενώ η Λέγκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαίος.

 

«Θέλουμε να πούμε ότι χρειάζεται σεβασμός για όλους, διότι η λέξη ανοχή, συχνά παρεξηγείται, αφού κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για χάρη και παραχώρηση» δήλωσε ένας από τους δυο νέους που έπεσαν θύματα της επίθεσης, μιλώντας στο Rai.

 

Με πληροφορίες από Corriere della Sera, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM