Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκε- Καταδίκη από όλα τα κόμματα

Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκαν- Καταδίκη από όλα τα κόμματα Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις και καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας έχει προκαλέσει μια επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι, σε σταθμό του μετρό στη Ρώμη.

 

Η επίθεση έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά ήρθε τώρα στο «φως» και δημοσιοποιήθηκε το βίντεο του περιστατικού, ενώ οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

 

Δύο νέοι στέκονταν στην αποβάθρα του σταθμού «Αουρέλιο» του μετρό της Ρώμης και κάποια στιγμή πιάστηκαν από το χέρι και φιλήθηκαν. Ένας άνδρας στην απέναντι αποβάθρα αντέδρασε, διέσχισε τις γραμμές του μετρό και έφτασε κοντά τους. «Δεν ντρέπεστε;» τους είπε και τους επιτέθηκε, με κλωτσιές και μπουνιές. Φίλος του ζευγαριού κατέγραψε την επίθεση με το κινητό του.

 

 

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και ο περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας) Νικόλα Τζινγκαρέτι, εξέφρασαν αμέσως την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ζευγάρι, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις και η βία πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

 

Από την κεντροδεξιά, το Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα του Βορρά χαρακτηρίζουν «ασύλληπτες» τις εικόνες της επίθεσης, ενώ το υπερσυντηρητικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επεσήμανε ότι «πρόκειται για βία που σοκάρει».

 

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα των 5 Αστέρων ζήτησαν την άμεση έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, ενώ η Λέγκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαίος.

 

«Θέλουμε να πούμε ότι χρειάζεται σεβασμός για όλους, διότι η λέξη ανοχή, συχνά παρεξηγείται, αφού κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για χάρη και παραχώρηση» δήλωσε ένας από τους δυο νέους που έπεσαν θύματα της επίθεσης, μιλώντας στο Rai.

 

Με πληροφορίες από Corriere della Sera, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ