Ροχανί: Το Ιράν δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ

Ροχανί: Το Ιράν δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

To Ιράν απέδειξε ότι δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε ενώπιον της Αμερικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος μετά τα νυχτερινά πλήγματα με ιρανικούς πυραύλους εναντίον ιρακινής βάσης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και την οποία χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον στο Ιράκ.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα στη δολοφονία την Παρασκευή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής των εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης (του επίλεκτου στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας), ο οποίος ήταν ο στόχος επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Βαγδάτη.

Αν η Αμερική «θέλει να διαπράξει άλλο ένα έγκλημα, πρέπει να γνωρίζει ότι θα λάβει μια ακόμη πιο σκληρή απάντηση», είπε ο Ροχανί στο υπουργικό συμβούλιο, «όμως αν είναι συνετοί, δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο σε αυτό το στάδιο».

«Αν προβούν σε μια ακόμη ενέργεια, ο λαός μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες» να αντιδράσουν, είπε ακόμη ο Ροχανί στο διάγγελμα αυτό που αναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Όμως «όλα αυτά δεν είναι αρκετά», πρόσθεσε: «Η δική μου άποψη είναι πως η κύρια απάντηση στην Αμερική πρέπει να δοθεί από τις χώρες της περιοχής».

«Έκοψαν το χέρι του αγαπητού μας Σουλεϊμανί [...] Θα πρέπει να υπάρξει εκδίκηση γι΄αυτόν τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Αμερικής στην περιοχή αυτή», είπε ακόμη ο Ιρανός πρόεδρος επαναλαμβάνοντας την επίσημη ιρανική γραμμή σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του Σουλεϊμανί πρέπει να είναι το προοίμιο της εκδίωξης των αμερικανικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή.

«Αν τραβηχτεί το χαλί κάτω από τα πόδια της Αμερικής σε αυτή την περιοχή και το κακό χέρι της κοπεί οριστικά τότε θα έχουμε εδώ την αληθινή και τελική απάντηση των χωρών της περιοχής προς την Αμερική».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικη ιστορια - Πανε καμια δεκαπενταρια χρονια, μια μερα τυχαια καθως περπατουσα τον σκυλο μου πεφτω σε μια συγκεντρωση ιρανων-αμερικανων στην πλατεια ομονοιας του Σαν Φρανσισκο. Αφου ρωταω τι συνεβαινε ( ειχε περασει καποιο μετρο εναντιον του Ιραν ο Μπους 2 'η κατι τετοιο ), απο περιεργεια ρωταω τους καθολα συμπαθεις ιρανους συντοπιτες μου για το εαν εχουν καποιο λομπι, οπως εχουν οι αντιπαλοι τους οι εβραιοι-αμερικανοι με το Ε'Ι'ΠΑΚ. ( Την ιδια ερωτηση κανω παντα και στα αραβικα ξαδελφια μας, αν και ξερω την απαντηση - μια φορα για απαντηση ελαβα προσκληση για βραδια "χορου της κοιλιας" )....Ολοι μου λεγανε "οχι δεν εχουμε, ο καθενας για την παρτη του". Σε καποια στιγμη ενα νεαρο παιδι παρεμβαινει και φωναζει "εχουμε" ! Μου αναφερει οτι ειναι ενας πανεπιστημιακος απο το Πανεπιστημιο του Στανφορντ, που τον λενε Μιλανι - αλλα ειναι μονος του ( αργοτερα εμαθα και το πρωτο του ονομα που ειναι Αμπας ). "Α, ωραια !" προσθετω...Χρησιμοποιω αυτο το ονομα μπας και μαθω περισσοτερα για τον ιδιο. Λιγο αργοτερα, πιανω κουβεντα με εναν αλλο νεαρο κι οταν του λεω ειμαι ελληνας και αν ξερει τιποτα για τον πανεπιστημιακο Μιλανι, μου απαντα : " ειμαστε σαν και ΣΑΣ ! Εγω ΠΑΩ στο Στανφορντ ! Οι δικοι μας ειναι σαν τους δικους σας τους πανεπιστημιακους ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ". Ομολογω δε σοκαριστικα απο την απαντηση του γιατι στους Ολυμπιακους μας ειχα την δυστυχια να γνωρισω απο πρωτο χερι την παθητικοτητα εκατονταδων πανεπιστημιακων, αλλα οταν τον ρωτησα ξανα γιατι η κοινοτητα δε χρηματοδοτει τη δημιουργια ενος λομπι, μου απαντησε οτι "...στους ιρανους δε τους αρεσει να δινουνε λεφτα για τετοια". "Ναι αλλα υποφερετε..." του λεω. "Υπαρχουν πολλοι εκατομμυριουχοι ιρανοι. Ειμαστε μορφωμενοι. Αλλα κανεις δε θελει να δωσει λεφτα, ετσι ειμαστε κι αυτο δε προκειται να αλλαξει συντομα, γιατι πολλοι απο δαυτους ειναι ατομα που φυγαν το 79 και σιχαινονται τους ημαμηδες.” Δε θα ξεχασω τον επιλογο του : Με κυτταξε βαθια στα ματια και χαμογελοντας, εβαλε το ενα χερι στον ωμο μου και μου ειπε ημι-ειρωνικα και λιγακι θυμωμενα : “ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ”!!!Φευγοντας απο την Γιουνιον Σκουερ να παω σπιτι, επιασα τον εαυτο μου να κοιταει κατω. Ημουν γεματος θλιψη. Ενοιωθα απογοητευμενος γιατι δε μπορουσα να σκεφτω ποιοι ειναι οι δικοι μας “ημαμηδες”.