ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ

Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ Facebook Twitter
Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ (EPA)
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε από κορωνοϊό στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε πριν από λίγο η γαλλική Προεδρία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το γραφείο του Γάλλου Προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς είχε πολλές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες σύμφωνα με το Reuters. 

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Παράλληλα, αρνητικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους.

Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM