Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ

Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ Facebook Twitter
Reuters: Ο Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της ΕΕ (EPA)
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε από κορωνοϊό στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε πριν από λίγο η γαλλική Προεδρία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το γραφείο του Γάλλου Προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς είχε πολλές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες σύμφωνα με το Reuters. 

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Παράλληλα, αρνητικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους.

Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM