Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη, μπορούμε να μπούμε και στο Ισραήλ»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη, μπορούμε να μπούμε και στο Ισραήλ» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Αιχμές πως η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ», άφησε να εννοηθούν κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη γενέτειρα του Ριζούντα, ανέφερε πως ο λαός του πρέπει να είναι πολύ δυνατός, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην Παλαιστίνη. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς, δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε».

«Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε. Αλλά αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε αυτό το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, έδωσε την αιχμηρή απάντησή του στο ισλαμιστικό Κόμμα της Νέας Ευημερίας, βουλευτής του οποίου κατηγόρησε την κυβέρνηση του επειδή δεν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να μιλήσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «τον καλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Μαχμούντ Αμπάς δεν μας έδωσε θετική απάντηση, και εμείς φυσικά θα συμπεριφερθούμε στη συνέχεια αναλόγως».

«Βγήκε κάποιος, με συγχωρείτε ένας αγενής, είπε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει να να μιλήσει στο Κοινοβούλιο μας. Ποιος είναι αυτός; Είναι ένας από τη “Νέα Ευημερία”, νομίζω ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα. Ποιος σου είπε ότι δεν καλέσαμε τον Μαχμούντ Αμπάς; Εμείς τον καλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Μαχμούντ Αμπάς δεν μας έδωσε θετική απάντηση. Κι εμείς φυσικά θα συμπεριφερθούμε στη συνέχεια αναλόγως. Ενώ εμείς κάνουμε όλα αυτά τα βήματα, δυστυχώς δεχόμαστε πυρά εκ των έσω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανάλογη δήλωση για τον Μαχμούντ Αμπάς είχε κάνει και το Σάββατο, λέγοντας πως ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. «Ο κ. Αμπάς, ο οποίος δεν ήρθε παρ’ όλο που τον προσκαλέσαμε, να μας συγχωρεί, θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Τον προσκαλέσαμε αλλά δεν ήρθε. Περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει», είχε αναφέρει.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM