Ρέντσι: «Αριστερός δεν σημαίνει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος»

Ρέντσι: «Αριστερός δεν σημαίνει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος» Facebook Twitter
1

«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στους υποστηρικτές του, στους χώρους της πρώην βιομηχανίας της Fiat Lingotto στο Τορίνο.


«Στέλνουμε αυτό το μήνυμα σε όσους νομίζουν πως το να είσαι αριστερός σημαίνει να ανεβαίνεις σε μια εξέδρα με την γροθιά υψωμένη και να τραγουδάς το "Μπαντιέρα ρόσσα". Αντιπροσωπεύουν κάτι που δεν υφίσταται πλέον (...) Είναι μια γραφική εικόνα, δεν πρόκειται για πολιτική», πρόσθεσε ο Ρέντσι.


Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» οργάνωσε την τριήμερη αυτή συνάντηση με τους υποστηρικτές του ενόψει τις ανοικτής διαδικασίας εκλογής του νέου γραμματέα των «Δημοκρατικών» στις 30 Απριλίου.
Πρόσφατα μέρος της αριστερής μειοψηφίας του κόμματος αποφάσισε να προχωρήσει σε διάσπαση και να δημιουργήσει το κίνημα των «Δημοκρατών και Προοδευτικών», κατηγορώντας τον Ρέντσι για υπερβολικά μετριοπαθείς θέσεις και έλλειψη αυτοκριτικής. Στα κύρια στελέχη του νέου κινήματος συμπεριλαμβάνονται ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο Ενρίκο Ρόσσι, περιφερειάρχης της Τοσκάνης.

Αναφερόμενος έμμεσα στα μέλη της νέας αυτής πολιτικής κίνησης ο Ρέντσι υπογράμμισε από την πρώην βιομηχανική μονάδα της Fiat:
«Δεν κατάλαβαν ότι η κοινότητα των ανθρώπων, των μελών των Δημοκρατικών, εκφράζει ισχύ και σταθερότητα, ανεξάρτητα από την ηγεσία. Ας το πάρουν απόφαση, διότι είναι κάτι που υπήρχε πριν από εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από μας. Στην φάση αυτή πορεύεται μαζί μας».


Στην εκδήλωση του Lingotto έδωσε το παρών και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος τόνισε στο Twitter:
«Σήμερα βρίσκομαι στο Lingotto με τον Ματέο Ρέντσι. Περισσότερη δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα, για το συμφέρον της Ιταλίας».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM