Ραχόι για τρομοκρατία: Να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση

Ραχόι για τρομοκρατία: Να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στις καταλανικές εφημερίδες El Periodico και La Vanguardia, τονίζει ότι, μετά τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη, «όλοι μαζί εναντίον της τρομοκρατικής απειλής θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας» και υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση».


«Ας έχουμε όποιες ιδέες θέλουμε, ας ψηφίζουμε όποιον ψηφίζουμε και ας απορρίπτουμε ό,τι απορρίπτουμε, όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δημοκρατία και στις ελεύθερες κοινωνίες καλούμεθα να παραμείνουμε ενωμένοι στην υπεράσπιση της κληρονομιάς του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα του φανατισμού, του μίσους και του τρόμου», τονίζει στο άρθρο του ο κ. Ραχόι.


Ο πρωθυπουργός στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν ούτε απόλυτη ασφάλεια, ούτε μηδενικός κίνδυνος, όπως με τραγικό τρόπο διαπιστώσαμε, αλλά εάν επιθυμούμε να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί έναντι της τρομοκρατίας, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι μόνο στον πόνο, όπως κάναμε όλες τούτες τις ημέρες, αλλά και στην απάντηση που θα δώσουμε».

Γι' αυτό, ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος πως οι διάφοροι θεσμοί και οι πολιτικές δυνάμεις» θα σταθούν «στο ύψος των ευθυνών τους», τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν. «Είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε να ενισχύονται αυτές οι αξίες και η ενότητα στα θεμελιώδη ζητήματα κατά τη σύσκεψη για την ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Μαδρίτη».


Ο Μ. Ραχόι εξηγεί επίσης ότι «παραμένουν ακόμη άγνωστα στοιχεία που θα πρέπει να διαλευκανθούν, πρωτίστως εγκληματίες που πρέπει να συλληφθούν και να συρθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Αναμφίβολα, αργά, ή γρήγορα, θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους».

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM