Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα

Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοάκιμ Φομ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία συνέδεσε ένα ακόμα περιστατικό με τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα. Δύο ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη, ένας 34χρονος άνδρας από τη Βιλαφράνκα δε Πενεδές, είχε βρεθεί νεκρός στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου. Το όχημα είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας αλλά στη συνέχεια είχε επανεμφανιστεί κοντά στη Βαρκελώνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη, που είχε διαφύγει μετά το μακελειό στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μαχαίρωσε και σκότωσε τον άνδρα, ενώ του έκλεψε το αυτοκίνητο για να διαφύγει. Ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος είναι ο ύποπτος ως δράστης, καταζητείται.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Σημειώνεται πως 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στη Λα Ράμπλα, ενώ μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM