No.1

Ψάρι πήγε επειγόντως σε κτηνίατρο για επέμβαση στα δόντια- Δεν μπορούσε να φάει

Long in the tooth: Goldie the pufferfish has emergency dental work Facebook Twitter
Η Goldie στη διάρκεια της διαδικασίας (αριστερά) και μετά. Φωτογραφία: SWNS
0

Ένα ψάρι χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα οδοντιατρική εργασία αφού τα δόντια του μεγάλωσαν τόσο που δεν μπορούσε να φάει.

Ο Μάρκ Μπάιατ, ιδιοκτήτης του ψαριού, που ονομάζεται Goldie, την πήγε επειγόντως σε κτηνίατρο στο Κεντ αφού παρατήρησε ότι έχανε βάρος επειδή τα μακριά της δόντια την εμπόδιζαν να φάει σωστά.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα δόντια του πεντάχρονου ψαριού έπρεπε να πριονιστούν. Την νάρκωσαν χρησιμοποιώντας ένα μπολ με νερό γεμάτο με ήπιο αναισθητικό διάλυμα, ώστε να της κόψουν περίπου 2.5 εκατοστά από τα δόντια.

Ψάρι πήγε επειγόντως σε κτηνίατρο για επέμβαση στα δόντια- Δεν μπορούσε να φάει Facebook Twitter

Ο χειρουργός κτηνίατρος Ντάνιελ Κάλβο Καράσκο, που εξειδικεύεται στη φροντίδα εξωτικών κατοικίδιων, είπε: «Τα δόντια του συγκεκριμένου είδους μεγαλώνουν συνεχώς σε όλη τους τη ζωή. Συνήθως διατηρούνται κοντά φυσικά, καθώς φθείρονται από τροφές με σκληρό κέλυφος, αλλά, ενώ αυτές οι τροφές παρέχονται στο περιβάλλον του σπιτιού της, δεν είναι τόσο πρόθυμη να τις φάει. Ως αποτέλεσμα μεγάλωσαν σε σημείο που εμπόδιζαν την ικανότητά της να τρώει σωστά».

Για να ηρεμήσουν την Goldie στη διάρκεια της διαδικασίας, το νερό ήταν συνεχώς οξυγονωμένο. «Αυτό σήμαινε ότι ανέπνεε καλά καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά μπορούσε να κρατηθεί για σύντομες περιόδους έξω από το νερό χωρίς να αγχωθεί πολύ», είπε ο Καράσκο.

Μια νοσοκόμα κράτησε τη Goldie σε μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει - και να της παρέχει ένα στρώμα προστασίας εάν ενεργοποιηθεί η αμυντική λειτουργία "puff up". Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή στενοχωριούνται, τα συγκεκριμένα ψάρια φουσκώνουν για να διπλασιάζουν το μέγεθός τους και να αποτρέπουν τα αρπακτικά.

Ψάρι πήγε επειγόντως σε κτηνίατρο για επέμβαση στα δόντια- Δεν μπορούσε να φάει Facebook Twitter

Ο Καράσκο είπε όσο βρισκόταν έξω από το αναισθητικό νερό, χρησιμοποίησε ένα οδοντικό εργαλείο για να κόψει μέρος των δοντιών της.

Μόλις τελείωσε η ωριαία διαδικασία, η Goldie μεταφέρθηκε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό από το ενυδρείο του σπιτιού της για να συνέλθει από το αναισθητικό.

«Ανταποκρίθηκε καλά και δεν είχε άγχος», είπε ο Καράσκο. «Μέσα σε πέντε λεπτά, κατάφερε να σταθεί όρθια μέσα στο νερό και σε 10 λεπτά άρχισε να κολυμπάει ξανά χαρούμενη. Επέστρεψε σπίτι και έτρωγε καλά μέσα σε δύο ώρες».

Η Goldie έχει πλέον τακτοποιηθεί στο ενυδρείο του σπιτιού, προς μεγάλη ανακούφιση του ιδιοκτήτη της. «Δεν ξέρουμε γιατί τα δόντια της δεν κατάφεραν ποτέ να τριφτούν μόνα τους φυσικά, αλλά έπρεπε να τα λιμάρουμε, αν και δεν ήμασταν σίγουροι πώς θα το πετύχουμε», σημείωσε ο 65χρονος.

Όπως εξήγησε, αρχικά δεν ήταν βέβαιος για τη μεταφορά του τροπικού ψαριού στο χειρουργείο λόγω των κινδύνων που εμπεριέχει. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που την έχουμε πίσω στο σπίτι. Πλέον είναι μια χαρά στο ενυδρείο της».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM