Πρωθυπουργός ανέλαβε 17 χαρτοφυλάκια, αλλά δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους υπουργούς του

Πρωθυπουργός ανέλαβε 17 χαρτοφυλάκια, αλλά δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους υπουργούς του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο ένας πρωθυπουργός να αναλαμβάνει και κάποιο υπουργείο. Όμως ο Μαρκ Μπράουν, ο νέος πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ, το παράκανε: ανέλαβε 17 χαρτοφυλάκια.

Πέρα από την πρωθυπουργία είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Μετανάστευσης, Οικονομικών, Ενέργειας, Δημόσιας Τάξης και Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, έχει τα χαρτοφυλάκια για τους θαλάσσιους πόρους και τις συντάξεις μεταξύ άλλων, ενώ είναι και υπουργός Δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις. Η Τίνα Μπράουν, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η κίνηση δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εμπιστοσύνη στα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι είναι ενθουσιασμένος με τις ικανότητες του υπουργικού συμβουλίου και μετά αναλαμβάνει 17 χαρτοφυλάκια, κάτι που αποτελεί τεράστιο σημάδι για το πόση εμπιστοσύνη έχει στις δυνατότητες των υπουργών», δήλωσε η Μπράουν.

Ο Μαρκ Μπράουν ενδεχομένως να εκχωρήσει κάποιες από τις ευθύνες που έχει αναλάβει, τους επόμενους μήνες, σημειώνει ο Guardian. Έγινε πρωθυπουργός αυτό τον μήνα, μετά την παραίτηση του Χένρι Πούνα. Ο τελευταίος, έπειτα από 10 χρόνια στην εξουσία, αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. του Φόρουμ Νήσων του Ειρηνικού.

Οι Νήσοι Κουκ είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή, σε ελεύθερη σύνδεση με τη τη Ν. Ζηλανδία. Τα νησιά Κουκ έχουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις εσωτερικές υποθέσεις τους, ενώ η Ν. Ζηλανδία έχει την ευθύνη για την άμυνα και τα εξωτερικές υποθέσεις. Όλοι οι κάτοικοι του νησιωτικού κράτους είναι υπήκοοι Νέας Ζηλανδίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ