LIVE!

Προκαλεί ο δικηγόρος του Γουάινστιν: Δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της με σεξ

Προκαλεί ο δικηγόρος του Γουάινστιν: Δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της με σεξ Facebook Twitter
Φωτ.: CHRISTOPHER LANE FOR THE TIMES
5

«Αν μια γυναίκα αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της αυτό δεν συνιστά βιασμό» υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times.

«Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ώστε να προωθήσει την καριέρα της, και το κάνει, και το βρίσκει αηδιαστικό, αυτό δεν είναι βιασμός», είπε ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν.

«Πήρατε την εκούσια απόφαση ότι είστε έτοιμες να κάνετε κάτι που σας είναι προσωπικά αποκρουστικό με σκοπό να προωθήσετε την καριέρα σας, δεν είναι έγκλημα», υποστήριξε ο δικηγόρος.

« To casting couch (σ.σ. η επιδίωξη για ανταλλαγή σεξ με ευνοϊκή μεταχείριση στο χώρο εργασίας) δεν εφευρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν», συνέχισε ο Μπράφμαν, εξηγώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ήδη αυτή τη φήμη «πολύ πριν γεννηθεί ο ίδιος».

Περισσότερες από εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι τις παρενόχλησε ή τις βίασε. Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες αφορούν γεγονότα που συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες.

Έρευνες σε βάρος του 65χρονου παραγωγού διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονταν εξ αρχής ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του με όλες αυτές τις γυναίκες ήταν συναινετικές.

Ο Μπράφμαν είχε εκπροσωπήσει τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν όταν τον κατήγγειλε για επίθεση μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel και κατάφερε να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι "η συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν ήταν άμεμπτη αλλά δεν υπάρχει τίποτα το εγκληματικό σ' αυτήν και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα φανεί ότι προώθησε περισσότερες γυναίκες σε ρόλους-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του (κινηματογραφικού) τομέα".

Διεθνή
5

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (αρχές 2026) αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Μια χαρά τα λέει ο δικηγόρος. Είπε την αλήθεια και όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν γίνεται μόνο στο σινεμά, αλλά γενικά στην σόου-μπιζ, γίνεται και για μία καλή θέση σε μία εταιρεία κτλ Το προκλητικό στα λόγια του δεν κατάλαβα πιο είναι.
Αγαπητοι προοδευτικοι του διαδικτυου, δωστε μου μια απαντηση: Αν μια γυναικα ηθοποιος παει σε ενα σκηνοθετη και του πει, αν κανουμε σεξ θα μου δωσεις το ρολο, και ο σκηνοθετης δεχτει, ειναι βιασμος?Δεν αναφερομαι φυσικα σε περιπτωσεις που το σεξ γινεται με βια, οπως καποιες απο τις υποθεσεις για τις οποιες κατηγορειται ο Weinstein.
Μα γιατι λες κακιες, εγω πιστευω πως οι ηθοποιοι που πηγαιναν στο δωματιο του μονες τους κ με τη θεληση τους, πιστευαν οτι θα συζητησουν για την παγκοσμια ειρηνη και την υπερθερμανση του πλανητη. Πραγματικα δεν ξερω ποιος γελοιοποιειται περισσοτερο, ο Παραγωγος ή οι ηθοποιοι, που το παιζουν αθωες περιστερες, ενω ειναι φουλ ξεβγαλμενες και πανεξυπνες, μεγαλωμενες οι περισσοτερες μεσα στη σοουμπιζ