Προβλήματα στην κατασκευή των νέων Air Force One- Θα καθυστερήσει η παράδοση

Προβλήματα στην κατασκευή των νέων Air Force One- Θα καθυστερήσει η παράδοση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αναποδιές που έχουν προκύψει σε εργοστάσιο της Boeing έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κατασκευή του ενός εκ των δύο νέων Air Force One

Ήδη αναμένεται ότι τα δύο νέα προεδρικά αεροσκάφη θα παραδοθούν με καθυστέρηση, καθώς το πρόγραμμα κατασκευής τους έχει μείνει πίσω. Τα άκρως απόρρητα τζετ, που θα χαρακτηρίζονται Air Force One όταν θα ταξιδεύει με αυτά ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι δύο Boeing 747-8, τροποποιημένα σε μεγάλο βαθμό. 

Τα νέα προβλήματα προέκυψαν νωρίτερα φέτος, όταν πληρώματα της Boeing προσπάθησαν δύο φορές να μετακινήσουν το βάρος ενός εκ των αεροσκαφών από μία δομή σαν σκαλωσιά, σε γρύλους. Όμως, το βάρος που τοποθετήθηκε σε κάποιους από τους γρύλους ξεπέρασε σημαντικά αυτό που ήταν σχεδιασμένο να αντέξουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος πρόκλησης βλαβών στο αεροσκάφος.  

Οι αρχικοί φόβοι για πιθανή βλάβη σε ένα φτερό αποκλείστηκαν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. Τα προβλήματα αυτά δεν προκάλεσαν την όποια ζημιά στο τζετ, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. 

Όμως, όταν εξετάστηκαν αργότερα αυτά τα δύο περιστατικά, διαπιστώθηκε ότι ένας εμπλεκόμενος εργαζόμενος της Boeing δεν είχε τα προσόντα για να επιβλέψει τη συγκεκριμένη εργασία και ότι τα πληρώματα της εταιρείας δεν ακολούθησαν τις αναγνωρισμένες διαδικασίες. Επίσης, μετά τα περιστατικά, ένας από τους εργαζόμενους απέτυχε σε τεστ ναρκωτικών στο οποίο υποβλήθηκε. 

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι είχε ζητηθεί από τη Boeing να βελτιώσει τις διαδικασίες της και ότι η κατάσταση διορθώθηκε, ενώ έγιναν ενέργειες για να αποτραπεί η επανάληψή τους. 

Η Boeing και το Πεντάγωνο συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα παράδοσης των νέων Air Force One, σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal. 

Το 2018 η κυβέρνηση Τραμπ είχε κλείσει συμφωνία ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου τα δύο προεδρικά αεροσκάφη να παραδοθούν έως τα τέλη του 2024. Η Boeing έχει πει στο Πεντάγωνο ότι η παράδοση μπορεί να καθυστερήσει κατά 17 μήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν μη ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας. Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε πως αναμένεται ότι θα παραδοθούν με καθυστέρηση δύο ετών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM