Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τριήμερη «βασιλική» περιοδεία στη Νιγηρία

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τριήμερη «βασιλική» περιοδεία στη Νιγηρία Facebook Twitter
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην Νιγηρία / Φωτ: Getty
0

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) έφτασαν στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Το λαμπερό ζευγάρι θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην πρώην βρετανική αποικία με στόχο την προώθηση των Αγώνων Invictus Games, που ίδρυσε ο δούκας του Σάσεξ το 2014.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος και η Αμερικανίδα σύζυγός του είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του υπουργείου Άμυνας της χώρας, μετά από συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι και ανώτατου αξιωματούχου της Νιγηρίας στους τελευταίους Invictus Games τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Μέγκαν Μαρκλ στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως έλκει την καταγωγή της εν μέρει και από τη Νιγηρία.

Η συγκινητική αναφορά του πρίγκιπα Χάρι στον θάνατο της μητέρας του

Ο πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου και η σύζυγος του αμέσως μετά την άφιξή τους στην Αμπούτζα επισκέφθηκαν σχολείο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Πρόκειται για το «Wuse Lightway Academy», το οποίο υποστηρίζει το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζεύγους «Archewell Foundation». Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους ο Χάρι και η Μέγκαν συζήτησαν με τους μαθητές για θέματα ψυχικής υγείας και ο δούκας του Σάσεξ τόνισε «πώς είναι να χάνεις κάποιον στην οικογένειά σου και να μην ξέρεις πού να στραφείς για να μιλήσεις», κάνοντας, προφανώς, μια συγκινητική αναφορά στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, που έφυγε από τη ζωή όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών. Ο δούκας του Σάσεξ μίλησε στους μαθητές και για το «στίγμα», που ακολουθεί τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και ανέφερε: «Σε μερικές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από όσες φαντάζεστε, υπάρχει στίγμα όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία...». Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με τους μαθητές και πόζαραν μαζί τους για selfies. 

Αργότερα μέσα στην ημέρα ο Χάρι και η Μέγκαν αναμένεται να επισκεφθούν το υπουργείο Άμυνας όπου θα έχουν συνάντηση με ανώτατο αξιωματούχο. Η επίσκεψη του ζεύγους στη Νιγηρία έχει στόχο την προώθηση των διεθνών Αγώνων Invictus Games, στους οποίους λαμβάνουν μέρος βετεράνοι και τραυματίες πολέμου. Η Νιγηρία το περασμένο έτος συμμετείχε στους Invictus Games, που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία και θα επιθυμούσε στο μέλλον οι αγώνες να διεξαχθούν στη χώρα.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατά την τριήμερη παραμονή τους στο κράτος της δυτικής Αφρικής αναμένεται να επισκεφθούν στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, όπου θα συναντήσουν τραυματίες στρατιώτες. Το υπουργείο Άμυνας στη Νιγηρία θεωρεί σημαντικό γεγονός την διεξαγωγή των Invictus Games στο έδαφος της χώρας καθώς υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες στρατιώτες από τις μακροχρόνιες συγκρούσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι και της πρώην ηθοποιού στη Νιγηρία «βασιλική περιοδεία». Ο λόγος είναι πως, πράγματι, το πρόγραμμά τους θυμίζει επίσημη περιοδεία των ανώτατων μελών της βασιλικής οικογένειας, αν και το ζευγάρι από το 2020 έπαψε να ανήκει στα εργαζόμενα μέλη του οίκου των Ουίνδσορ και έχει εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Διεθνή / Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Από την εκρηκτική της άνοδο στην πρωθυπουργία μέχρι την πρόωρη αποχώρηση και τη νέα ζωή μετά την πολιτική, η Σάνα Μάριν αφηγείται πώς η νεότητα και το φύλο της έγιναν άλλοτε πλεονέκτημα κι άλλοτε βάρος
LIFO NEWSROOM
Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM