Πρίγκιπας Φίλιππος σε Νταϊάνα: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιος που έχει τα λογικά του να σε αφήνει για την Καμίλα»

 Prince Philip told Diana ‘I can’t imagine anyone leaving you for Camilla’ in letters trying to save marriage to Charles Facebook Twitter
Getty Images - Η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Φίλιππος το 1987
0

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος (…) σε αφήνει για την Καμίλα» φέρεται να είχε γράψει σε επιστολή του προς την Λέιντι Νταϊάνα ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Η επιστολή είχε γραφτεί σε μία προσπάθεια να σωθεί τον γάμο της πριγκίπισσα της Ουαλίας με τον γιό του και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική The Sun, όταν ο γάμος ξεκίνησε καταρρέει, ο πρίγκιπας Φίλιππος ξεκίνησε να γράφει επιστολές στη νύφη του ως ένας άτυπος «σύμβουλος γάμου».

Ο πρώην βασιλικός οικονόμος Πολ Μπάρελ είχε υποστηρίξει πως ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 99 ετών, «είχε κάνει περισσότερα για να σώσει τον γάμο του γιου του με την Νταϊάνα από όσα είχε κάνει ο γιος του».

Σε μία επιστολή, ο δούκας του Εδιμβούργου είχε εκφράσει την έκπληξή του για τη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. «Δεν εγκρίνουμε το να έχει οποιοσδήποτε από εσάς εραστές», φέρεται να είχε γράψει χαρακτηρίζοντας ως ανόητο το ρίσκο του γιου του. «Δεν ονειρευτήκαμε ποτέ πως θα ένιωθε ότι θέλει να σε αφήσει για εκείνη. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν που να είναι στα λογικά του να σε αφήνει για την Καμίλα. Τέτοια προοπτική δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας», έγραψε σύμφωνα με την The Sun.

Οι επιστολές ανταλλάχθηκαν από τον Ιούνιο του 1992 έως και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς όπου και το ζευγάρι χώρισε, ενώ αναφέρεται πως έμαθε για τις ανησυχίες της Νταϊάνα σε σχέση με την Καμίλα μέσα σε έναν χρόνο από τον γάμο της με τον Κάρολο. Σε μία άλλη επιστολή έγραψε: «Είμαι σχεδόν έτοιμος να αναγνωρίσω πως δεν έχω ταλέντο ως σύμβουλος γάμου».

Σύμφωνα με την Daily Mail η Νταϊάνα φέρεται να είχε πει στις φίλες της: «Πόσες σύζυγοι με προβλήματα στον γάμο τους τα συζητούν με τον πεθερό τους;»

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, σε μία από τις επιστολές της φέρεται να είχε γράψει στον πρίγκιπα Φίλιππο: «Με άγγιξε ιδιαίτερα η πρόσφατη επιστολή σας, μου απέδειξε (…) πως νοιάζεστε πραγματικά».

Με πληροφορίες από The Sun/Daily Mail 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM