ΠΟΥ: Περίπου 1,4 εκατ. παιδιά εκτεθειμένα μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία- Συρία

ΠΟΥ: Περίπου 1,4 εκατ. παιδιά εκτεθειμένα μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία- Συρία Facebook Twitter
0

Σχεδόν 1,4 εκατ. παιδιά είναι πιθανό να είναι εκτεθειμένα σε Συρία και Τουρκία λόγω του φονικού σεισμού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  

Η υπεύθυνη για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Άντελαϊντ Μάρσανγκ ανακοίνωσε πως ο οργανισμός στέλνει προμήθειες έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένων ιατρικών κιτ για χειρουργικές επεμβάσεις και την αντιμετώπιση τραυμάτων.

Όπως είπε η ίδια περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων 1,4 εκατ. παιδιών, είναι πιθανό να είναι εκτεθειμένοι στις δύο χώρες μετά το σεισμό και τους μετασεισμούς, που μετέτρεψαν χιλιάδες κτίρια σε ερείπια.

Παράλληλα, τόνισε πως πρόκειται για μια κρίση επιπλέον των πολλαπλών κρίσεων στην πληγείσα περιοχή που τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον εμφύλιο πόλεμο και το ξέσπασμα της χολέρας.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκανε λόγο για μια κούρσα με το χρόνο.  

«Κάθε λεπτό, κάθε ώρα που περνά, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνεται» είπε ενώ δήλωσε πως ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, στις οποίες δεν υπάρχουν πληροφορίες μετά το φονικό σεισμό της Δευτέρας και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.  

«Η καταγραφή των ζημιών είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας», υπογράμμισε.

Unicef: Ίσως χιλιάδες παιδιά νεκρά από το σεισμό 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Unicef Τζέιμς Έλντερ εξέφρασε φόβους πως ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση των κτιρίων σε Συρία και Τουρκία λόγω του σεισμού, ίσως ανέρχεται σε χιλιάδες. 

«Οι σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς χθες ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή απολογισμό των νεκρών παιδιών.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM