Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε αύξηση 7% στα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, με τη Γηραιά ήπειρο να αποτελεί τη μόνη περιοχή στον κόσμο όπου οι μολύνσεις αυξήθηκαν.

 

Ο οργανισμός στην εβδομαδιαία εκτίμησή του για την πανδημία ανέφερε ότι στην Ευρώπη εντοπίστηκαν περίπου 2,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα και σημειώθηκαν περισσότεροι από 46.000 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα. Η Βρετανία, η Ρωσία και η Τουρκία αντιπροσώπευαν τα περισσότερα κρούσματα.

 

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν στην Ευρώπη καθώς περισσότερες από τις μισές χώρες της ηπείρου ανέφεραν άνοδο του αριθμού των μολύνσεων. 

 

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία έχει σπάσει επανειλημμένα νέα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και ο αριθμός των λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί σε επίπεδα είχαν να παρατηρηθούν από τα μέσα Ιουλίου.

 

Στο μεταξύ, παρόλο που ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας προέτρεψε την κυβέρνηση να εισαγάγει αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και του ταχύτερου εμβολιασμού των παιδιών. Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.  

 

Στη Ρωσία, οι αξιωματούχοι δυσκολεύονται να εμβολιάσουν τον πληθυσμό της χώρας καθώς μόνο περίπου το 32% των πολιτών έχουν ανοσοποιηθεί παρά τη διαθεσιμότητα του εμβολίου Sputnik V. Η χώρα έχει πλέον μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη, με 225.000 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό. 

 

Με πληροφορίες από Associated Press