ΠΟΥ: Εμβολιάστε μικρά παιδιά για να περιοριστεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα

ΠΟΥ: Εμβολιάστε μικρά παιδιά για να περιοριστεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να σκεφτούν τα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού για παιδιά του δημοτικού, δεδομένου του κινδύνου να μολυνθούν από τον κορωνοϊό οι παππούδες τις ημέρες των γιορτών, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

«Δεν είναι ασυνήθιστο» το επίπεδο μολύνσεων στα σχολεία να είναι δύο ή τρεις φορές υψηλότερο από ότι στη γενική κοινότητα, επεσήμανε ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. Ο Οργανισμός είναι σταθερά υπέρ της ανάγκης να μείνουν τα παιδιά στα σχολεία, αλλά ο Κλούγκε επεσήμανε ότι το επίπεδο των μολύνσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη χρήση μασκών και πιθανότατα με προγράμματα εμβολιασμού για παιδιά. 

«Καθώς πλησιάζουν οι σχολικές διακοπές, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι τα παιδιά μολύνουν τους γονείς και τους παππούδες τους στο σπίτι», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ. Αυτές οι ομάδες είναι 10 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή νόσο, να νοσηλευτούν ή- αν είναι ανεμβολίαστοι- να πεθάνουν, επεσήμανε ο Κλούγκε. 

«Η χρήση μάσκας, ο εξαερισμός και τα τακτικά τεστ θα πρέπει να είναι καθιερωμένα σε όλα τα δημοτικά σχολεία. Και ο εμβολιασμός των παιδιών θα πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο των σχολικών μέτρων προστασίας», δήλωσε. 

«Ο εμβολιασμός των μικρότερων παιδιών όχι μόνο περιορίζει τον ρόλο τους στη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά τα προστατεύει και από σοβαρές περιπτώσεις, είτε συνδέονται με τη μακρά Covid, είτε με πολυσυστημικά φλεγμονώδη σύνδρομα», επεσήμανε ακόμη ο αξιωματούχος του ΠΟΥ. 

«Έσχατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» 

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Χανς Κλούγκε επεσήμανε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση. 

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μια απόλυτη έσχατη λύση και εφαρμόσιμη μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές επιλογές για τη βελτίωση του εμβολιαστικού ρυθμού», δήλωσε. 

Σημείωσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει αποδειχθεί σε κάποιες περιπτώσεις να έχει αποτέλεσμα, όμως, αυτό εξαρτάται από το πλαίσιο σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στις αρχές. «Αυτό που είναι αποδεκτό σε μία κοινωνία και κοινότητα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό και αποδεκτό σε κάποια άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Διεθνή / Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν προκαλούν ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ–Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να αποφύγει ευρύτερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και κατάρρευση της διπλωματίας με την Τεχεράνη
LIFO NEWSROOM
Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Διεθνή / Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν προκαλούν ανησυχίες για διακοπή των πετρελαϊκών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ και άνοδο της τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM