Πώς ο Τραμπ κόστισε ήδη 24 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη

Πώς ο Τραμπ κόστισε ήδη 24 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0


Στα 24 εκατομμύρια δολάρια καταγράφηκε το οικονομικό κόστος για την πόλη της Νέας Υόρκης αναφορικά με την κάλυψη των μέτρων ασφάλειας του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν από την ημέρα της εκλογής του μέχρι την ημέρα της επίσημης ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του.


Το ημερήσιο οικονομικό κόστος υπολογίστηκε στις 308.000 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίτροπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη.


Η εξέλιξη αυτή έφερε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το αίτημα της πόλης προς το Κογκρέσο σχετικά με τη χορήγηση αποζημίωσης για το οικονομικό κόστος των μέτρων ασφάλειας στην ιδιωτική κατοικία του Τραμπ, στον Πύργο Τραμπ επί της Πέμπτης Λεωφόρου στο Μανχάταν. Στο διαμέρισμα του αναφερόμενου πύργου εξακολουθούν να διαμένουν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, αλλά κι ο μικρότερος γιος του.


«Ζητούμε τη χορήγηση πλήρους ομοσπονδιακής αποζημίωσης για το συνολικό οικονομικό κόστος των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται για τον πρόεδρο Τραμπ και την οικογένειά του στον Πύργο Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φρέντι Γκολντστέιν, η εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς το Reuters.


Ο Επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ονίλ δήλωσε ότι η αστυνομία της πόλης έχει πλέον έναν διπλό ρόλο, τόσο για την προστασία της προεδρικής οικογένειας, όσο και για την προστασία των κατοίκων της πόλης.


«Ο Πύργος Τραμπ αποτελεί πλέον στόχο για όσους θέλουν να πλήξουν τρομοκρατικά τη χώρα μας, οδηγώντας στο όριό τους τις περιορισμένες οικονομικά δυνατότητες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που διαθέτουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ονίλ.


Δε στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν άμεσα οι εκπρόσωποι του προέδρου Τραμπ προκειμένου να σχολιάσουν τις εξελίξεις.
Ο Ντε Μπλάζιο είχε ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο χρηματοδότηση άνω των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την προστασία του Τραμπ στην οικία του, στην κορυφή του ουρανοξύστη των 58 ορόφων στο Μανχάταν σε μικρή απόσταση από το κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης (Central Park) που αποτελεί δημοφιλή χώρο επισκέψεων για τους τουρίστες.


Το οικονομικό κόστος των 24 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ουσιαστικά μικρότερο από το οικονομικό ύψος της αποζημίωσης των 35 εκατομμυρίων δολαρίων που ζητήθηκε, με τον Τραμπ να βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την εκλογή του μέχρι την ορκωμοσία του, στο διαμέρισμά του στον ομώνυμο πύργο του.


Παράλληλα, με το οικονομικό κόστος κάλυψης των μέτρων ασφάλειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης είχε οικονομικό κόστος 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το χρονικό διάστημα που ο Τραμπ παρέμεινε στην πόλη, σύμφωνα με τον Ονίλ.


Για τις ημέρες που βρίσκονται στην πόλη, η Μελάνια μαζί με το γιο του προεδρικού ζεύγους Μπάρον το οικονομικό κόστος των μέτρων ασφάλειας υπολογίζεται μεταξύ των 127.000 και 145.000 δολαρίων ημερησίως.


Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει επιστρέψει στο Μανχάταν από την ημέρα της επίσημης ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM