ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Το Pornhub αφαιρεί NSFW βίντεο εμπνευσμένα από σπουδαία έργα σε μεγάλα μουσεία

Το Pornhub αφαιρεί NSFW βίντεο μετά τις μηνύσεις και τις αγωγές μουσείων Facebook Twitter
0

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η σειρά «Κλασικά Γυμνά», το Pornhub οπισθοχωρεί και αφαιρεί πορνογραφικά βίντεο και άλλο υλικό, εμπνευσμένο από σπουδαία έργα τέχνης.

Η επίμαχη καμπάνια της ιστοσελίδας πορνογραφικών  βίντεο υποσχόταν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να προσπεράσει όλα τα «σεμνά έργα» και να τους οδηγήσει «απευθείας στο καλό πράγμα». Η πλατφόρμα φιλοξενούσε πορνογραφικές «αναβιώσεις» πινάκων που φυλάσσονται σε έξι μεγάλα μουσεία του πλανήτη, από ένα ζευγάρι ερασιτεχνών γνωστών με το ψευδώνυμο MySweetApple. Για παράδειγμα στην δική τους απόδοση του έργου του Εντγκάρ Ντεγκά, «Ανδρικό Γυμνό» του 1856, οι πρωταγωνιστές κάνουν στοματικό έρωτα. Το αυθεντικό έργο του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα τον ιστότοπο Dazed, το μουσείο του Λούβρου είχε επικοινωνήσει τον περασμένο μήνα με το PornHub, ζητώντας την απόσυρση του υλικού που σχετίζονταν με τα έργα που φιλοξενούνταν στο γαλλικό μουσείο. 

Η Γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία επίσης κινήθηκε νομικά κατά της πορνογραφικής ιστοσελίδας, με το επιχείρημα πως η πλατφόρμα έκανε χρήση φωτογραφιών της Πινακοθήκης και άλλου υλικού χωρίς άδεια.  Σε ένα email στον ιστότοπο Hyperallergic, εκπρόσωπος της Γκαλερί επιβεβαίωσε πως το μουσείο θα έκανε μήνυση στο Pornhub για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρώτα κατέβηκε το ερωτικό βίντεο των MySweetApple με την «αισθησιακή αναπαραγωγή» του έργου του Τιτσιάνο «Αφροδίτη του Ουρμπίνο», καθώς το πρωτότυπο έργο ανήκει στην Γκαλερί. Παρότι το βίντεο εμφανίζεται ως «προς το παρόν μη διαθέσιμο» ωστόσο, μια φωτογραφία του έργου παραμένει στον ιστότοπο. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Dazed, από τις 15 Αυγούστου το PornHub φαίνεται να έχει αφαιρέσει ψηφιακές αναπαραστάσεις έργων που φιλοξενούνται στο Λούβρο, στην πινακοθήκη Ουφίτσι, και το μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Ωστόσο παραμένει υλικό από έργα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Musée d’Orsay στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας. 

Η Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας μάλιστα φέρεται να έχει αποστείλει επιστολή ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα σε βάρος του Pornhub. 

Με πληροφορίες από Dazed

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ