Πολλοί επιστρέφουν από τη δουλειά με αυτοκίνητο, αυτός πηδά με παραπέντε από το «γραφείο» κάθε μέρα

Πολλοί επιστρέφουν από τη δουλειά με αυτοκίνητο, αυτός πηδά με παραπέντε από το «γραφείο» κάθε μέρα Facebook Twitter
0

Σε ένα κόσμο που ακόμα και οι πιλότοι επιστρέφουν από το αεροδρόμιο στο σπίτι τους με αυτοκίνητο ή το μετρό, ένας Τούρκος οδηγός τελεφερίκ επιλέγει κυριολεκτικά να πηδήξει από την άκρη του γκρεμού και να γυρίσει πετώντας με αλεξίπτωτο

Ο λόγος για τον Cengiz Κocak με «γραφείο» του τις πλαγιές του όρους Babadağ στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αφού τελειώσει το οκτάωρό του στο τελεφερίκ, ο Kocak φορά την στολή του και βουτά από το βουνό ύψους 1.965 μέτρων, χωρίς να συναντήσει φανάρια ή κίνηση. 

Με το αλεξίπτωτό του πετά για περίπου τέσσερα λεπτά και προσγειώνεται στην παραλία δίπλα στο σπίτι του. Για να επιστρέψει με το αυτοκίνητο θα χρειαζόταν δεκαπλάσιο χρόνο - περίπου 40 λεπτά. 

«Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο που να το κάνει αυτό. Και για αυτόν τον λόγο νιώθω τυχερός και καταλαβαίνω πόσο πολύτιμο είναι». 

Άλλες φορές προτιμά το wingsuit του και ανοίγει το αλεξίπτωτο του στο κατάλληλο υψόμετρο για να προσγειωθεί σε κάποια πισίνα. «Γιατί μπορώ», γράφει χαριτολογώντας (και κυριολεκτώντας) στην λεζάντα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM