Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεμένει από καύσιμα η Γάζα - Θα μείνει χωρίς ρεύμα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεμένει από καύσιμα η Γάζα- Θα μείνει χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας αναμένεται να εξαντληθεί από καύσιμα σε 10 έως 12 ώρες, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Thafer Melhem, σε ραδιοφωνική εκπομπή που επικαλείται το BBC, πέντε ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα τη Δευτέρα, καθώς κήρυξε «πλήρη πολιορκία».
Θα διακοπούν επίσης οι προμήθειες τροφίμων, καυσίμων και νερού. Η Γάζα διοικείται από τη Χαμάς, ενώ το Ισραήλ περιορίζει ποιος και ποια αγαθά μπορούν να περάσουν τα σύνορά της.

Περίπου το 80% των ανθρώπων στη Γάζα εξαρτιόταν από την ανθρωπιστική βοήθεια ακόμη και πριν από την έναρξη του τελευταίου πολέμου.

Την Τετάρτη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δήλωσε ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τις μερίδες φαγητού τους από το Σάββατο.

Η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Παλαιστινίων Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), είπε στο BBC ότι οι άνθρωποι στη Γάζα είναι «τρομοκρατημένοι» από την τρέχουσα κατάσταση και ανησυχούν για την ασφάλειά τους - καθώς και των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο ΟΗΕ δήλωσε τη Δευτέρα ότι 123.538 άνθρωποι στη Γάζα έχουν εκτοπιστεί , ως επί το πλείστον «λόγω φόβου, ανησυχιών προστασίας και καταστροφής των σπιτιών τους».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM