Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεμένει από καύσιμα η Γάζα - Θα μείνει χωρίς ρεύμα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεμένει από καύσιμα η Γάζα- Θα μείνει χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας αναμένεται να εξαντληθεί από καύσιμα σε 10 έως 12 ώρες, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Thafer Melhem, σε ραδιοφωνική εκπομπή που επικαλείται το BBC, πέντε ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα τη Δευτέρα, καθώς κήρυξε «πλήρη πολιορκία».
Θα διακοπούν επίσης οι προμήθειες τροφίμων, καυσίμων και νερού. Η Γάζα διοικείται από τη Χαμάς, ενώ το Ισραήλ περιορίζει ποιος και ποια αγαθά μπορούν να περάσουν τα σύνορά της.

Περίπου το 80% των ανθρώπων στη Γάζα εξαρτιόταν από την ανθρωπιστική βοήθεια ακόμη και πριν από την έναρξη του τελευταίου πολέμου.

Την Τετάρτη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δήλωσε ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τις μερίδες φαγητού τους από το Σάββατο.

Η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Παλαιστινίων Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), είπε στο BBC ότι οι άνθρωποι στη Γάζα είναι «τρομοκρατημένοι» από την τρέχουσα κατάσταση και ανησυχούν για την ασφάλειά τους - καθώς και των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο ΟΗΕ δήλωσε τη Δευτέρα ότι 123.538 άνθρωποι στη Γάζα έχουν εκτοπιστεί , ως επί το πλείστον «λόγω φόβου, ανησυχιών προστασίας και καταστροφής των σπιτιών τους».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM