Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απορρίπτει το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απορρίπτει το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η Μόσχα απέρριψε το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, δια στόματος του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «το σχέδιο αυτό είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα» και όποιος το συνέταξε «μοιάζει να βασίσθηκε σε δημοσιεύματα επαρχιακού τύπου και στα ψεύδη της Ουκρανίας».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας συμπλήρωσε ότι «η προτεινόμενη πλήρης αυτονομία της Κριμαίας από την Ουκρανία θα ήταν σίγουρα αιτία πολέμου».

Όλα αυτά καθώς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία εσκεμμένα επιβραδύνει την επίθεσή της στην Ουκρανία προκειμένου να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Παράλληλα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε με τη σειρά του ότι η Μόσχα δε «κυνηγάει προθεσμίες» στον πόλεμο.

Τα σχόλιά τους αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία δεν διαβλέπει άμεσο τέλος στη σύρραξη, ενώ επιδιώκει να διαλύσει την όποια εντύπωση ότι η παρατεταμένη και δαπανηρή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» βρίσκεται σε τέλμα. Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι πως η Ρωσία έχει χάσει δυναμική αφού βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς και υφίσταται βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εξοπλισμό.

«Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως την επίτευξη όλων των στόχων, ανεξάρτητα από την τεράστια βοήθεια της Δύσης προς το καθεστώς του Κρεμλίνου και την άνευ προηγουμένου πίεση των κυρώσεων», δήλωσε ο Σοϊγκού.

«Έχει κηρυχθεί επανειλημμένα κατάπαυση πυρός και δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου οι πολίτες να βγουν από περικυκλωμένους οικισμούς», δήλωσε ο Σοϊγκού σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά την 90ή ημέρα του πολέμου. «Φυσικά αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά αυτό γίνεται εσκεμμένα για να αποφευχθούν τα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού».

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM