Πλωτό αιολικό πάρκο στη "ραδιενεργή" θάλασσα της Φουκουσίμα.

Πλωτό αιολικό πάρκο στη "ραδιενεργή" θάλασσα της Φουκουσίμα. Facebook Twitter
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή ενός πλωτού αιολικού πάρκου, ανοιχτά των ακτών της Φουκουσίμα. Η πρώτη γιγαντιαία ανεμογεννήτρια, ισχύος 2 μεγαβάτ (MW), μεταφέρθηκε από το Τόκιο, στην περιοχή που επλήγη πριν από δυο χρόνια από το σεισμό και το τσουνάμι. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες το 2020, το πλωτό αιολικό πάρκο της Φουκουσίμα θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Εκτιμάται ότι θα τονώσει την οικονομία της περιοχής και θα μειώσει την ανεργία.

 

«Πρώτα από όλα θα αποτελέσει σύμβολο ανάκαμψης της Φουκουσίμα. Παράλληλα, το σχέδιο για το πλωτό αιολικό πάρκο είναι ο άσος στο μανίκι μας για την στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δηλώνει ο Κεισούκι Μουρακάμι, εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας της Ιαπωνίας.

Δυο χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα στην Φουκουσίμα, η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου. Η ιαπωνική αρχή πυρηνικής ενέργειας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα διαρροή υπογείων ραδιενεργών υδάτων στον ωκεανό. Πριν από μερικές ημέρες, σε λαβράκι, που αλιεύτηκε λίγα χιλιόμετρα ανοιχτά της Φουκουσίμα, ανιχνεύτηκαν πρωτοφανή επίπεδα ραδιενέργειας. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ήταν δέκα φορές υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα.

 

 

ΠΗΓΗ: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ