Πιο ισχυρή από ποτέ η Χαμάς

Πιο ισχυρή από ποτέ η Χαμάς Facebook Twitter
0

Ο πόλεμος των παλαιστινιακών πυραύλων και των εναέριων ισραηλινών επιθέσεων μπορεί να τερματίστηκε με εκεχειρία, ύστερα από την επέμβαση της Αιγύπτου, αλλά πίσω στην Παλαιστίνη, ο λαός θεωρεί την οργάνωση Χαμάς ως προστάτιδά του, καθώς επανέφερε στο διεθνές προσκήνιο, το ζήτημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η αντίσταση της Χαμάς απέναντι στο Ισραήλ, ενδυνάμωσε την ισχύ της, ενώ οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών.

Τα οφέλη για τη Λωρίδα της Γάζας ήταν και οικονομικά, καθώς χάρη στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της εκεχειρίας, το Ισραήλ αναγκάστηκε και άνοιξε περάσματα, τα οποία ήταν κλειστά πριν από την πολύνεκρη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην αντιπέρα όχθη οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι η εκεχειρία ήταν μονόδρομος για τη Χαμάς, καθώς ο ισραηλινός στρατός ήταν ένα βήμα πριν τη χερσαία εισβολή, ένα σενάριο το οποίο ήταν ιδιαίτερα καταστροφικό.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM